Στην απλή με παραδοσιακό αέρα σάλα αυτής της κλασικής κρεατο-ταβέρνας στη Βαρυμπόμπη κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, ενώ το χειμώνα το τζάκι καίει ακατάπαυστα, σιγοντάροντας τη ζεστασιά του κρασιού που ρέει άφθονο. Τα ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με ωραίο τραγανό λιπάκι είναι διαχρονικό σουξέ, ενώ οι χυμώδεις σπαλομπριζόλες χορταίνουν το μάτι προτού ακόμα τσιμπήσετε την πρώτη μπουκιά. Στο μενού, πέρα από τα κλασικά, θα βρείτε επίσης ribeye αλλά και φιλέτο από αρνίσιο μπούτι που ψήνουν μαστόρικα στη σχάρα, ενώ φτιάχνουν και φοβερό τυροπιτάρι με άφθονη γέμιση, που το λούζουν με μέλι και το πασπαλίζουν με σουσάμι. Η ψητή σε κεραμικό σκεύος φέτα με ντομάτα και μπούκοβο επίσης δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι.
Tip: Δοκιμάστε και το μοσχαρίσιο συκώτι γάλακτος στα κάρβουνα, η κάπνα τού δίνει άλλη γοητεία.
Άγιος Μερκούριος
Νοστιμιές στα κάρβουνα με την Αθήνα πιάτο
Α΄φυλάκιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη