"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Η γεύση του τόπου.

Ταβέρνα Ηλίας

Mαθήματα τοπικής ροδίτικης γαστρονομίας μάς προσφέρει απλόχερα η οικογενειακή ταβέρνα του Ηλία Κωνσταντάκη και της Ζαφειρίας Πιπέρη στην καταπράσινη πετρόχτιστη βεράντα στο παραδοσιακό χωριό Έμπωνας. Το πρόσφατο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας αποδεικνύει ότι δεν βρισκόμαστε σε μια τυχαία ταβέρνα. Η οικογένεια Κωνσταντάκη, μοιρασμένη ανάμεσα στις σχάρες, τις σούβλες και τις γάστρες, γνωρίζει καλά την τοπική γαστρονομική παράδοση. Μη χάσετε τα φοβερά χωριάτικα μαγειρευτά και τα ντόπια κρέατα, όπως ο λαμπριώτης χτιστός, το παραδοσιακό γεμιστό κατσικάκι με ρύζι και αρωματικά, σιγοψημένο στον ξυλόφουρνο, η τραχανόσουπα με σπιτικό τραχανά, αλλά και οι μαγγούρες (παραδοσιακά ζυμαρικά ξεροχυμισμένα με τυρί Μάντρας και μυζήθρα). Τα ντόπια προϊόντα, το δικό τους ελαιόλαδο και το διάσημο εμπωνιώτικο κρασί, λιαστό και ξηρό, από το δικό τους αμπέλι στους πρόποδες του όρους Αττάβυρος ανεβάζουν τον πήχη. 

Ταβέρνα Ηλίας

Tip: Το καλό φαγητό από το καλωσόρισμα φαίνεται: λαζαράκι (γλυκό ψωμί με ξηρούς καρπούς και μπαχαρικά), ξυγκόπιτα (ψωμί ξυλόφουρνου με μπόλια κατσικιού) και λιόπιτα (ψωμί με ελιές και αρωματικά)!

Έμπωνας, 2246041415

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα