Aναλαμβάνοντας την κουζίνα του "Fly Away Creative Restaurant", στο ξενοδοχείο "West East Suites" στο Ημεροβίγλι της Σαντορίνης, ο σεφ Στράτος Χαϊταρίδης είχε να… ανταγωνιστεί ένα από τα πιο μαγικά τοπία του νησιού, έτσι όπως ξεδιπλώνεται μπροστά σου, με θέα από την ανατολή ως τη δύση. Δέχθηκε την πρόκληση και την κέρδισε, όπως επιβεβαιώνει η φήμη του εστιατορίου, που αποτελεί πλέον γαστρονομικό προορισμό, έχοντας προσθέσει ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2023 στο παλμαρέ του. Συνδυάζοντας τις εμπειρίες από διαφορετικές γαστρονομικές γωνιές του κόσμου σε ένα σφιχτό και συγκροτημένο μενού με σαφείς ελληνικές αναφορές, η κουζίνα του σεφ εκφράζεται με τρόπο δημιουργικό και τεχνική υψηλού επιπέδου, σε πιάτα ευρηματικά, αλλά ταυτόχρονα οικεία. Τα τοπικά και βιολογικά υλικά χρησιμοποιούνται εμπνευσμένα, ενώ μια σοφά επιλεγμένη από τον ταλαντούχο σομελιέ λίστα κρασιών και απροσδόκητα κοκτέιλ ολοκληρώνουν τη γαστρονομική εμπειρία.
Tip: Ήδη από το φρυγανισμένο ψωμί με ελαιόλαδο σε "δάκρυα" ζάχαρης, που σερβίρεται ως καλωσόρισμα, η ξεχωριστή γευστική πρόταση του σεφ κάνει αίσθηση.
Ημεροβίγλι, 2286036279, 2286025765, westeastsuites.com/el/gastronomy