"Το Λημέρι του Ληστή", Ρόδος

Βέρα ορεινή παράδοση.

Το Λημέρι του Ληστή

Λακάνη έχετε δοκιμάσει; Το ομώνυμο πιάτο, κατσικάκι με πλιγούρι, τα πιταρούδια (ρεβιθοκεφτέδες) αλλά και το αρνάκι στη γάστρα ή το κοκκινιστό κατσικάκι του γάμου είναι μερικά μόνο από τα πεντανόστιμα πιάτα της παραδοσιακής ροδίτικης μαγειρικής που θα σας φέρουν στην αυλή της βραβευμένης ταβέρνας της ορεινής Ρόδου. Έχοντας αποσπάσει ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας το 2023, η ταβέρνα του Σάββα και της Κωνσταντίνας Παπασάββα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Οι Ροδίτες την τιμούν για περισσότερα από δεκαπέντε χρόνια χειμώνα-καλοκαίρι και οι γνώστες του νησιού απολαμβάνουν τη βόλτα μέχρι το άγνωστο στους πολλούς χωριό της Νότιας Ρόδου για να πιάσουν τραπέζι κάτω από τον θηριώδη φίκο της γραφικής αυλής της, πλάι στο εκκλησάκι του 16ου αιώνα. Τα πιάτα κρατούν ατόφιο τον ρουστίκ χαρακτήρα τους κι αφήνουν την πρώτη ύλη και το μαγειρικό ένστικτο να κάνουν όλη τη δουλειά.

Το Λημέρι του Ληστή

Tip: Το όνομά της η ταβέρνα το έχει πάρει από το παρατσούκλι που έδωσε στον Σάββα ο δάσκαλός του όταν τον έπιασε να κλέβει ένα ζαρζαβατικό!

Προφύλια, Ρόδος, 2244061578

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.