"Ηλιοβασίλεμα", Σύρος

Ανανεώνοντας την παράδοση σε κυκλαδίτικο φόντο.

Ηλιοβασίλεμα

Συνώνυμο εδώ και δεκαετίες της ποιοτικής γαστρονομίας στη Σύρο, το "Ηλιοβασίλεμα" δεν είναι ένα τυχαίο εστιατόριο. Ο chef-patron Κώστας Μπουγιούρης, με βαθιά γνώση σε διάφορες κουζίνες και προϋπηρεσία στο εξωτερικό, εξελίσσει διαρκώς τη γαστρονομική του πρόταση – και το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2023 το πιστοποιεί απόλυτα. Στον κομψό, χαλαρό χώρο με τη μεγάλη ξύλινη πέργκολα, λίγα μέτρα από την παραλία του Γαλησσά, ισορροπεί την παράδοση με σύγχρονη ματιά, ψάχνοντας συστηματικά την τοπική πρώτη ύλη και αναδεικνύοντας τη φρεσκάδα της στο έπακρο, με καλή διαχείριση, λιτούς, ευρηματικούς συνδυασμούς και στιλάτη παρουσίαση. Πιάτα όπως η κακαβιά από ψάρια ημέρας, το χουνκιάρ μπεγεντί ψαριού, τα φασολάκια με δυόσμο, βασιλικό, ξύγαλο και βινεγκρέτ πετιμέζι ή το μοσχαρίσιο rib eye με βούτυρο παστουρμά και φρέσκα λαχανικά μένουν στη μνήμη. Θα τα συνοδεύετε με κρασιά από τη λίστα, που ανανεώνεται διαρκώς με πολλές τοπικές και κυκλαδίτικες προτάσεις.

Ηλιοβασίλεμα

Tip: Τα πιάτα ψαρικών ακολουθούν τις ημερήσιες αφίξεις, κρεατικά και λαχανικά έρχονται κυρίως από ντόπιους παραγωγούς, ενώ υπάρχουν επιλογές σε κοπές κρεατικών στη σχάρα αλλά και vegan προτάσεις. 

Γαλησσάς, 2281043325

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.