"Broadway", Κως

Η ιστορία συνεχίζεται δημιουργικά.

Broadway

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του Κώστα, που επιστρέφοντας από την Αμερική τη δεκαετία του ’80 έφερε νέα γευστικά ήθη στην Κω, ο σεφ Γιάννης Παπακωνσταντίνου, με εμπειρία από πρωτοκλασάτα εστιατόρια του εξωτερικού, έχει βάλει το ιστορικό εστιατόριο της πόλης της Κω σε νέα γαστρονομική τροχιά. Βραβευμένο για την ελληνική κουζίνα του από το "αθηνόραμα" για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2021-2023), σε έναν όμορφο χώρο μακριά απ’ τις τουριστικές πιάτσες, αλλά μόλις 5 λεπτά με τα πόδια απ’ το λιμάνι και την παλιά πόλη της Κω, το "Broadway" φέρνει στην τοπική γαστρονομία δημιουργικότητα και φρέσκες ιδέες, αλλά με μια φιλοσοφία καθημερινή και προσιτή σε όλους. Πιάτα όπως το αρνάκι με καπνιστή μελιτζάνα και γλάσο σόγιας, το κρασοτύρι "κρεμ μπρουλέ" σε μπριός με μαρμελάδα κρεμμυδιού και συμπύκνωση κρασιού, οι γαρίδες "σαγανάκι" με panko, ντομάτα, φέτα, ούζο και σταφίδα και το λαβράκι "φρικασέ", με κρέμα κουνουπιδιού, σπαράγγια και μαρούλι, το αποδεικνύουν απόλυτα. 

Broadway

Tip: Στο "Broadway" προσπαθούν να προμηθεύονται τα συστατικά τους από την τοπική αγορά, επικυρώνοντας τη νοστιμιά του μικροκλίματος της Κω, ενώ δεν λείπουν οι veggie επιλογές, όπως το κριθαράκι "γεμιστά", με κρέμα φέτας και λαχανικά.

Κως, 2242027052, www.broadway-kos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.