Aν οι καλοκαιρινές σας βόλτες σας φέρουν στη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε το "Iberico", το κρεατοφαγικό talk of the town των τελευταίων χρόνων. Το εστιατορικό παιδί των βραβευμένων restaurateurs Χρήστου και Σταύρου Σωτηρούδη, που καλόμαθε την πόλη στα διαλεχτά κρέατα και τις ανάλογες κοπές, πάντα με άψογη διαχείριση, μας καλωσορίζει στην άπαιχτη ταράτσα με το καλαίσθητο industrial posh στιλ του εστιατορίου, κάτω από τον έναστρο ουρανό. Το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με παλαιωμένη γραβιέρα είναι ιδανική αρχή, το μπιφτέκι Black Angus έρχεται με πατάτες στον φούρνο με γραβιέρα, σάλτσα ψητού με ντομάτα και αβγό, το μοσχαρίσιο tenderloin Ημαθίας, χωρίς οστό, άπαχο, έχει πλούσια και ιδιαίτερα τρυφερή υφή, ενώ οι πληθωρικές χυλοπίτες με μοσχαρίσια μάγουλα και κατίκι Δομοκού αναδεικνύουν τα ξεχωριστά υλικά με μοντέρνο άρωμα Μακεδονίας.
Tip: Ο σομελιέ θα σας καθοδηγήσει στην ενημερωμένη λίστα από ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, ενώ θα κλείσετε το δείπνο ιδανικά με crème brûlée με ροδάκινο και παγωτό γιαούρτι!
Νικ. Μάντζαρου 18 & Κώττα Ρούλια, 2310532800