"Μαριγούλα", Χαλκιδική

Γαστροταβέρνα-προορισμός.

Μαριγούλα

Tο μόνο που δεν πρόκειται ποτέ να σου συμβεί στη "Μαριγούλα" είναι να βαρεθείς. Συνδυάζοντας ευρηματικότητα και βαθιά νοστιμιά, η γαστροταβέρνα του Σοφοκλή Γιατζόγλου έχει κάνει τον Πολύγυρο της Χαλκιδικής γαστρονομικό προορισμό, ανανεώνοντας αναπάντεχα το ιστορικό καφενείο της μητέρας του κυρίας Μαριγούλας, που μετράει πάνω από 80 χρόνια. Έχοντας στο ενεργητικό του ακόμη ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας αυτό το μοναδικό ελληνικό μπιστρό, στρώνει τα τραπέζια του μεσημέρι και βράδυ γύρω από την ανοιχτή κουζίνα όπου οι σεφ Μπιλάλ Ντόκα και Αβράμης Νικόλαου ετοιμάζουν πιάτα με τοπική αυθεντικότητα και κοσμοπολίτικη τεχνική, και στον έξω χώρο, που ξεδιπλώνεται σχεδόν σε όλη τη γειτονιά, αντανακλώντας στο ανοιχτόκαρδο άπλωμά της τη larger than life προσωπικότητα του Σοφοκλή. Πέρα από τον σταθερό κατάλογο με τα χιτ του μαγαζιού και τις κοπές ξεχωριστών ντόπιων κρεάτων, εμπιστευτείτε τα πιάτα ημέρας που περιλαμβάνουν πληθώρα σπεσιαλιτέ ανάλογα με τα ωραία που βρίσκουν στην αγορά. 

Μαριγούλα

Tip: Ένα από τα "οπωσδήποτε" που δεν πρέπει να λείψει απ’ το τραπέζι είναι η μοσχαρίσια καρδιά: μαριναρισμένη σε πιπεριά Φλωρίνης, με μαγιονέζα μαύρου σκόρδου, ενώ πολύ δυνατά είναι και τα ωμά του.

Πολύγυρος, 2371023171, www.marigoula.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.