Ένα εστιατόριο μόλις είκοσι θέσεων στη Χώρα της Φολεγάνδρου παραδίδει μαθήματα head-to-tail ψαροφαγίας, αξιοποιώντας κάθε σπιθαμή των ψαριών με σεβασμό σε βασικές μαγειρικές αξίες. Η φιλοσοφία του μαγαζιού στηρίζεται στην εποχική πρώτη ύλη και στην αποκλειστική χρήση των αγαθών της θάλασσας, ενώ τα πιάτα τους προκύπτουν από τα "πεσκέσια" που φέρνουν τα καΐκια και την τοπική παραγωγή, γι’ αυτό και το μενού αλλάζει ανά τριήμερο ή τετραήμερο. Δυνατό χαρτί τους είναι οι ωμές προτάσεις, όπου ψάρια και θαλασσινά συνδυάζονται ανατρεπτικά με φρούτα εποχής και μια εκλεκτή γκάμα κρασιών. Από τις επιλογές που ξεχωρίζουν είναι τα λουκάνικα ψαριών, οπότε μην εκπλαγείτε αν σας λανσάρουν στο τραπέζι ένα super ξιδάτο λουκάνικο ροφού ή ένα blood sausage τόνου, ταιριάζοντάς το με κάποια από τις τουλάχιστον 100 ετικέτες του ελληνικού νησιωτικού αμπελώνα.
Tip: Μπορεί η φιλοσοφία τους να στηρίζεται στην τοπική παραγωγή, ωστόσο από την κάβα δεν λείπουν κρασιά από Tασμανία, Αζόρες, Σαρδηνία και Σικελία.
Χώρα, 2286041582, www.1790.gr