"Hasika", Ρέθυμνο

Όταν η μπιστρονομία μιλάει κρητικά!

Hasika

Eίναι συγκινητικό να βλέπεις τον γιο του Μιχάλη Χάσικου, Βασίλη, να παραλαμβάνει το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, με το οποίο το εστιατόριο του Ρεθύμνου τιμήθηκε για ακόμη μία φορά το 2023. Ο ταλαντούχος σεφ μεταδίδει τη φλόγα του στη νέα γενιά της οικογένειας, που πλέον βρίσκεται ενεργά κοντά του σε διαφορετικά πόστα. Το κουκλίστικο εστιατόριο στο γραφικό στενό της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου κλείνει 5 χρόνια, έχοντας καταξιωθεί σε ντόπιους και επισκέπτες που αναζητούν μια comfort και δημιουργική γευστική πρόταση με μοντέρνο άρωμα Ελλάδας. Πιάτα όπως η ελληνική σαλάτα με παστράμι τόνου, μαγιονέζα ντομάτας, μαυρομάτικα φασόλια και κρόκο αβγού, οι τραχανοκεφτέδες με μαρμελάδα κρεμμυδιού και η γαρδούμπα γαρίδας με τζατζίκι μυρωδικών και τσιπς πατάτας συνδυάζουν με τον καλύτερο τρόπο την αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης και τη γνώση της τοπικής και ελληνικής παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές, τη φαντασία και την πηγαία φιλοξενία. 

Hasika

Tip: Οι πολλές in house παρασκευές με highlight τα δικά τους αλλαντικά κρεάτων και ψαρικών κάνουν τη διαφορά, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ρεθυμνιώτικο και κρητικό αμπελώνα.

Αγίας Βαρβάρας 11-13, Παλιά Πόλη, 2831021014

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.