"Five Senses", Ρόδος

Αναμνησιακή γαστρονομία στην αχλή των βραβείων.

Five Senses

Tο εντυπωσιακό τοπίο στον κόλπο των Βλυχών, κι η ανεμπόδιστη θέα στο γαλάζιο του ορίζοντα, είναι τα πρώτα που διεγείρουν τις αισθήσεις όποιου επισκέπτεται τη γαλήνια βεράντα του "Five Senses", στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu". Αυτή, όμως, είναι μόνο η αρχή της πολυαισθητηριακής εμπειρίας fine dining που προσφέρει το πολυβραβευμένο εστιατόριο (Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας και το 2023), όπου ο Ροδίτης σεφ Δημήτρης Κονταράτος και η ομάδα του αναδομούν τη λινδιακή και δωδεκανησιακή γευστική παράδοση, μέσα από πιάτα που συνδυάζουν την υψηλή τεχνική και την καλλιτεχνική έκφραση. Σ’ αυτή την ολιστική προσέγγιση, το εδεσματολόγιο δεν συνθέτει μόνο ένα γεύμα, αλλά ένα ταξίδι στις αναμνήσεις και τις αφηγήσεις του τόπου, όπου 3D εκτυπώσεις, πρωτότυπα εργαλεία, αλλά και τελετουργικό σέρβις συμπράττουν σε ένα γευστικό story telling, που μετατρέπει πιάτα όπως η τραγανή τάρτα με λινδιακό γαριδάκι ή το τριαντενό κεφτεδάκι σε ουσιαστικά βιώματα. 

Five Senses

Tip: Η ροδίτικη περικαυτή, που σας καλεί να βουτήξετε τον φρεσκοψημένο άρτο στο καντήλι που σιγοκαίει στο τραπέζι με το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, είναι μία μόνο από τις πολλές μυσταγωγικές στιγμές του μενού.

"Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, 2244032110, www.lindosblu.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.