Mετρώντας έξι χρόνια επιτυχούς παρουσίας στο Κουφονήσι, το εστιατόριο "Mikres Cyclades", με φόντο τη ζωηρή περαντζάδα σε ένα από τα πιο γραφικά σοκάκια του νησιού, έχει ταυτιστεί, δικαίως, με την κομψή θαλασσοφαγία. Με τη θάλασσα και τους θησαυρούς της να κρατούν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά και πιάτα-πρεσβευτές της εξωστρεφούς γαστρονομίας στο σταυροδρόμι του παραδοσιακού με το μοντέρνο, ο σεφ Σάββας Σμάλης μαζί με την Εύη Κυριακοπούλου μονοπωλούν το ραντάρ των απανταχού foodies του νησιού. Το καρπάτσιο από ψάρι ημέρας, καθώς και ο τόνος τακάκι σε κρούστα από πιπέρι και μαύρο σουσάμι με αθηναϊκή σαλάτα στρώνουν το έδαφος για τη θαλασσινή φιέστα που συντονίζει η καλαμαράτα, ένα ιδιαίτερο πιάτο ζυμαρικών με φρέσκο καλαμάρι και ελαφρύ τσίλι.
Tip: Από τη λίστα των επιδορπίων δεν λείπει το φινετσάτο cremeux μαύρης σοκολάτας με παγωτό φιστίκι και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς για ένα ιδανικό κουφονησιώτικο φινάλε.
Άνω Κουφονήσι (Χώρα), 2285074500, mikrescyclades.com