"Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη", Καλαμάτα

Με δύναμη από την Καλαμάτα!

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Όταν ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης αποφάσισε πριν από περίπου μία δεκαετία να μετατρέψει το παλιό οινοπαντοπωλείο του πατέρα του σε ένα σύγχρονης αντίληψης εστιατόριο πυροδότησε μια καινούργια γευστική τάση στην Καλαμάτα και χάρισε στην ολοζώντανη πρωτεύουσα της Μεσσηνίας ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα της στέκια. Φέτος, μάλιστα, το "Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη" διακρίθηκε με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το "αθηνόραμα", καθώς ο ταλαντούχος Καλαματιανός σεφ Λεωνίδας Κυριακόπουλος φροντίζει να αναβαθμίζει διαρκώς τη γευστική πρόταση του εστιατορίου, που έχει στην καρδιά της την ελληνική γεύση, την εποχικότητα και τις επιλεγμένες πρώτες ύλες από μικρούς τοπικούς παραγωγούς. Κάποιες από αυτές κοσμούν τα ράφια του μαγαζιού και μπορείτε να τις προμηθευτείτε φεύγοντας, ενώ γεμάτη ενδιαφέρουσες επιλογές από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα είναι η λίστα κρασιών, την οποία επιμελείται προσωπικά ο Παναγιώτης Χρυσομάλλης.

Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη

Tip: Ανακαλύψτε την καινούργια και πολύ όμορφη αυλή στο πίσω μέρος του εστιατορίου, που είναι μια speakeasy όαση δροσιάς στο κέντρο της Καλαμάτας.

Υπαπαντής 32, 2721082759

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.