"Κτήμα Γράμψα", Ζάκυνθος

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με πάθος.

Κτήμα Γράμψα

Προτείνοντας μια ξεχωριστή εμπειρία φαγητού με φόντο τους αμπελώνες του, το οινοποιείο Γράμψα δεν έχει βάλει απλώς τη Ζάκυνθο στον οινικό χάρτη, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες των γηγενών ποικιλιών (Γουστολίδι, Παύλο, Αυγουστιάτης), αλλά προσφέρει και μια γευστική πρόταση που αξίζει. Mε αξιοσημείωτη πορεία σε απαιτητικές κουζίνες του εξωτερικού, της Σαντορίνης και της Ζακύνθου, ο ταλαντούχος chef-patron Σταύρος Υφαντίδης συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης και τη γνώση της τοπικής και ελληνικής παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές, τη φαντασία και την πηγαία φιλοξενία. Δοκιμάζοντας πιάτα όπως η λαδένια, που φτιάχνεται, όπως και όλα τα αρτύματα, ψωμιά, πίτες, τυριά από τον Σταύρο, η μελιτζανοσαλάτα σκορδοστούμπι πάνω σε σκορδόπιτα ψημένη στα ξύλα με κρέμα από λαδοτύρι και το ριζότο από ντολμαδάκια γιαλαντζί, υποκλίνεσαι στην ευστροφία με την οποία διαχειρίζεται τα ντόπια υλικά και συνταγές και τα μετατρέπει σε πρωτότυπες fine & comfort προτάσεις.

Κτήμα Γράμψα

Tip: Δοκιμάστε το μενού dégustation σε συνδυασμό με τα κρασιά του οινοποιείου που θα σας προτείνει  ο sommelier Γιάννης Γράμψας.

Λαγώποδο, 6942675898, ktimagrampsa.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα