"Minos Beach Art Hotel", Άγιος Νικόλαος

Η αυθεντικότητα συναντά την ευρηματικότητα.

Minos

H γαστρονομική πρόταση του εμβληματικού art resort της Κρήτης, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια του, δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξίσου ξεχωριστή. Με την κουζίνα να βασίζεται σε 100% τοπικούς προμηθευτές και συνεργασίες με συνεταιρισμούς του νησιού, η ανάδειξη της μοναδικότητας της κρητικής κουζίνας αποτελεί σημαία της γαστρονομίας, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα με τη φαντασία και τις σύγχρονες συνταγές. Τοπικά βότανα από τους κήπους μυρωδικών δίνουν άρωμα στα πιάτα, ενώ το farm to fork concept απογειώνει τη γεύση με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας. Στο πολυβραβευμένο εστιατόριο "La Bouillabaisse", ο σεφ Κυριάκος Μυλωνάς επαναπροσδιορίζει τοπικές συνταγές με σύγχρονη ματιά, ενώ η ανανεωμένη "Terpsis" είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό με θέα το γαλάζιο. Στο μοντέρνο meze concept του "Καφενείου", τοπικά spirits και παραδοσιακές κρητικές γεύσεις μάς κάνουν καλή παρέα, ενώ μια μεγάλη συλλογή κρασιών συνοδεύει τις γεύσεις σε όλα τα εστιατόρια.

Minos

Tip: Μη χάσετε τα μαθήματα μαγειρικής με την executive chef Καλλιόπη Κουρκουτάκη και φυσικά το γαστρονομικό event-θεσμός "Invited Chefs & Friends", με κορυφαίους σεφ καλεσμένους, όπως ο Μανώλης Παπουτσάκης και ο Θάνος Φέσκος, να μαγειρεύουν μενού εμπνευσμένα από τα βότανα και τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης.

Αγ. Νικόλαος, 2841022345, minosbeach.com 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.