H γαστρονομική πρόταση του εμβληματικού art resort της Κρήτης, που γιορτάζει φέτος τα 60 χρόνια του, δεν θα μπορούσε παρά να είναι εξίσου ξεχωριστή. Με την κουζίνα να βασίζεται σε 100% τοπικούς προμηθευτές και συνεργασίες με συνεταιρισμούς του νησιού, η ανάδειξη της μοναδικότητας της κρητικής κουζίνας αποτελεί σημαία της γαστρονομίας, συνδυάζοντας την αυθεντικότητα με τη φαντασία και τις σύγχρονες συνταγές. Τοπικά βότανα από τους κήπους μυρωδικών δίνουν άρωμα στα πιάτα, ενώ το farm to fork concept απογειώνει τη γεύση με σεβασμό στις αρχές της βιωσιμότητας. Στο πολυβραβευμένο εστιατόριο "La Bouillabaisse", ο σεφ Κυριάκος Μυλωνάς επαναπροσδιορίζει τοπικές συνταγές με σύγχρονη ματιά, ενώ η ανανεωμένη "Terpsis" είναι ιδανική επιλογή για μεσημεριανό με θέα το γαλάζιο. Στο μοντέρνο meze concept του "Καφενείου", τοπικά spirits και παραδοσιακές κρητικές γεύσεις μάς κάνουν καλή παρέα, ενώ μια μεγάλη συλλογή κρασιών συνοδεύει τις γεύσεις σε όλα τα εστιατόρια.
Tip: Μη χάσετε τα μαθήματα μαγειρικής με την executive chef Καλλιόπη Κουρκουτάκη και φυσικά το γαστρονομικό event-θεσμός "Invited Chefs & Friends", με κορυφαίους σεφ καλεσμένους, όπως ο Μανώλης Παπουτσάκης και ο Θάνος Φέσκος, να μαγειρεύουν μενού εμπνευσμένα από τα βότανα και τα τοπικά προϊόντα της Κρήτης.
Αγ. Νικόλαος, 2841022345, minosbeach.com