"Apiri", Ηράκλειο

Σύγχρονη ελληνική κουζίνα με ψυχή.

Apiri

Mε ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του, το "Apiri" του Στέφανου Λαυρενίδη συνεχίζει να μιξάρει επιτυχημένα ελληνικές γεύσεις με σύγχρονα διεθνή φαβορί, ενώ οι τοπικές σπεσιαλιτέ βρίσκουν τη θέση τους ιδωμένες υπό μοντέρνο πρίσμα. Στον κομψό χώρο με τις καθαρές, μίνιμαλ γραμμές, αλλά και το υπέροχο σκηνικό που στήνεται στον ήσυχο πλακόστρωτο πεζόδρομο κάτω απ’ τις φυλλωσιές των δέντρων, ο σεφ-ιδιοκτήτης μάς υποδέχεται με σοφιστικέ σύγχρονες δημιουργίες βασισμένες σε διαλεχτά εποχικά υλικά που έχουν τη δύναμη να ξυπνούν γευστικές μνήμες, όπως ο καβουρμάς 
με μανιτάρια φρικασέ, κρέμα κουνουπιδιού και τηγανητό αβγό, το χοιρινό παϊδάκι σε κρούστα με δροσερή πατατοσαλάτα και τα arancini σουπιάς με γκουακαμόλε και σάλσα. Ιδιαίτερο μεράκι δίνεται και στα επιδόρπια όπως η πάβλοβα με φράουλες, βανίλια και δυόσμο, το ανοιχτό μιλφέιγ και το κέικ σοκολάτας με ελληνικό καφέ και κρέμα τιραμισού. 

Apiri

Tip: H κάρτα κρασιών αποτελεί αυτόνομο λόγο επίσκεψης, αναδεικνύοντας τοπικούς παραγωγούς αλλά και διαμαντάκια από την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Καγιαμπή & Αγίων Δέκα 5, 2810342228

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα