"Κουκούμαβλος", Σαντορίνη

Η επιστροφή ενός γαστρονομικού θρύλου.

Κουκούμαβλος

Tο μακρινό 1989, σε μία Σαντορίνη πολύ διαφορετική, ένας νέος αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος σεφ, ο Νίκος Πουλιάσης, αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο, τον "Κουκούμαβλο", που έμελλε να εξελιχθεί σε ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά γαστρονομικά στέκια όλων των εποχών. Η sui generis κουζίνα του, οι τολμηροί συνδυασμοί και οι διαρκείς πειραματισμοί προσέφεραν στους επισκέπτες ένα μοναδικό οπτικό και γευστικό ταξίδι – και στο εστιατόριο πολυάριθμα βραβεία. Το 2019 ο "Κουκούμαβλος" έκλεισε, όμως το 2023 το εμβληματικό εστιατόριο της Σαντορίνης βρίσκει νέο και παντοτινό σπίτι στο πανέμορφο σκηνικό του "Katikies Chromata", ενώ η μακρά και στενή φιλία του σεφ Νίκου Πουλιάση με τον βραβευμένο με αστέρι Michelin συνάδελφό του, Έκτορα Μποτρίνι, μετατρέπεται σε μια μοναδική συνεργασία, που έρχεται να ανεβάσει τον πήχη του κυκλαδίτικου fine dining και να ξαναδώσει στον "Κουκούμαβλο" τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων εστιατορίων της Ελλάδας. 

Κουκούμαβλος

Tip: Ο Νίκος Πουλιάσης ήταν αυτοδίδακτος, όμως το πηγαίο ταλέντο και η αγάπη για τη μάθηση απογείωσαν τη μαγειρική του. Αφεθείτε στη γαστρονομική εμπειρία του "Κουκούμαβλου" για να το διαπιστώσετε.

Ημεροβίγλι, Σαντορίνη, 2286023227, www.koukoumavlos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα