"Rada", Πάρος

Βραβευμένη ελληνική κουζίνα σε boho chic σκηνικό.

Rada

Mπαίνοντας στο τρίτο του καλοκαίρι και έχοντας πλέον Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το "Rada" στο ξενοδοχείο "Cove Paros" στην παραλία των Αγίων Αναργύρων, στη Νάουσα της Πάρου, παρουσιάζει μια εμπνευσμένη γευστική πρόταση με τη σφραγίδα του consultant chef Γκίκα Ξενάκη, με αδιαπραγμάτευτη έμφαση στην ελληνική κουζίνα και την πληθωρική γεύση. O σεφ Φίλιππος Παναγόπουλος στην εκτέλεση του μενού και η ομάδα του αποδίδουν με φαντασία και δημιουργικότητα πιάτα ατόφιας νοστιμιάς που αντλούν έμπνευση από την Ελλάδα, αξιοποιώντας προϊόντα της εποχής και τοπικά συστατικά, όπως το μοσχαράκι με κολοκυθάκια ταρτάρ, με κρέμα κολοκυθιού και κρύο αβγολέμονο, το χταπόδι σχάρας, καππαροσαλάτα Σίφνου και αλιάδα με σαφράν, τα βλίτα στη σχάρα με σκορδαλιά αμυγδάλου και φρέσκο μάραθο και το λαβράκι φούρνου με μαρμελάδα ντομάτας, κρέμα από φινόκιο, ελιές και σάλτσα σαβόρε. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στις επιλογές της λίστας κρασιών, η οποία προσφέρει ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα που ο sommelier του "Rada" θα παντρέψει με κάθε πιάτο. 

Rada

Tip: Σε προνομιακή θέση με άμεση πρόσβαση στην παραλία, το "Rada" μας καλωσορίζει από νωρίς με γευστικές επιλογές και χυμούς, ενώ το ηλιοβασίλεμα είναι ιδανική πρόταση για ένα κοκτέιλ με την υπογραφή του Βασίλη Κυρίτση.

Άγιοι Ανάργυροι, Νάουσα, 2284055096, radaparos.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα