Σκαλισμένο θα έλεγε κανείς στην κορυφή του βουνού του Αγίου Ματθαίου, μόλιςεπτά λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη των Χανίων, το φιλόξενο ξενοδοχείο "Royal Sun" υποδέχεται το καλοκαίρι ανανεωμένο και αναδεικνύεται σε νέο γαστρονομικό προορισμό. Στο "The Hill", στο top floor με τη μοναδική θέα στο Κρητικό πέλαγος και σε ολόκληρη την πόλη, ο πολυβραβευμένος με ΒΕΚ και Top Notch σεφ Νικόλαος Σταυρακάκης έχει επιμεληθεί το μενού, διατηρώντας το μαγειρικό στιλ που τον χαρακτηρίζει. Με συχνές εναλλαγές, επιρροές από τα ταξίδια του σεφ ανά τον κόσμο και έμφαση στα τοπικά κρητικά προϊόντα, το fine comfort μενού μάς δελεάζει με πιάτα όπως ο σολομός gravlax με περγαμόντο, νεράντζι και χαρουπόμελο, το ταρτάρ ζυγούρι με την πηχτή του, που είναι κρυμμένη σε arancini γαμοπίλαφου, και το semifreddo με γεύσεις μπακλαβά.
Tip: To roof top του "Royal Sun" μας περιμένει από νωρίς με φρέσκια νησιώτικη ατμόσφαιρα καλοκαιρινού πρωινού, συνδυαστικά με τη δροσιά του βουνού και βέβαια με τη μοναδική θέα που απογειώνεται το ηλιοβασίλεμα.
Ξεν. "Royal Sun", Ιωάννου Παΐζη 36, 2821046363, www.royalsunhotel.com