"Salonica", Θεσσαλονίκη

Χρυσοσκουφάτη ελληνική κουζίνα με φόντο τον Θερμαϊκό.

Salonica

Tο βραβευμένο εστιατόριο του "Makedonia Palace" δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις και κάθε φορά που ο δρόμος μάς φέρνει στη Θεσσαλονίκη, δεν χάνουμε την ευκαιρία να τιμήσουμε την προνομιακή βεράντα και τη δροσερή σάλα του, δοκιμάζοντας τις νέες προτάσεις του εξαιρετικού executive chef Σωτήρη Ευαγγέλου. Στο καλοκαιρινό μενού απολαμβάνουμε πιάτα-ύμνος στην ελληνική παράδοση, όπως οι μελιτζάνες παπουτσάκια με μοσχαράκι, μπεσαμέλ και τσιπς πατάτας και το κοτόπουλο με σάλτσα καλοκαιρινής τρούφας, σταρένιο τραχανά και μανιτάρια Γρεβενών, που επιβεβαιώνουν το μαγικό χέρι του Ευαγγέλου, τη βαθιά γνώση του για την παράδοση και την ικανότητά του να μας τη σερβίρει ανανεωμένη. Φυσικά, δεν λείπουν οι μεσογειακές γεύσεις όπως η παέγια ή το σπαγγέτι βόνγκολε, που ταιριάζουν γάντι στη διάθεσή της εποχής, τα εκλεκτά ωμά και τα θεσσαλονικιώτικα μερακλίδικα μεζεδάκια στις πλέον ραφιναρισμένα νόστιμες εκδοχές τους.

Salonica

Tip: Το ψάρι ημέρας στη σχάρα και οι επιλογές σε κρέας, όπως η μπριζόλα από γουρουνάκι βιολογικής εκτροφής, είναι σταθερά δημοφιλείς επιλογές ψημένες στην εντέλεια.

Ξεν. "Makedonia Palace", Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου 2, 2310897197, www.makedoniapalace.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα