Eδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, το all-day εστιατόριο "Due Pentole", των σεφ Αλέκου Γαμπιεράκη και Γιάννη Καβούκη, έχει γίνει απαραίτητος προορισμός για τους ιταλόφιλους επισκέπτες των νοτίων προαστίων. Η αγάπη και η γνώση των δύο σεφ για την αυθεντική ιταλική κουζίνα της Μπότας τούς έφερε μέχρι τον Άλιμο, όπου δημιούργησαν το κομψό εστιατόριο στον πρώτο όροφο του εμπορικού κέντρου Shopping House. Από το πλούσιο μενού, θα ξεκινήσετε με ορεκτικά και ιδανικά με το δροσερό carpaccio di manzo, με µοσχαρίσιο φιλέτο, ρόκα, κουκουνάρια, flakes παρµεζάνας και χυµό λεµονιού. Συνεχίζοντας με τις λαχταριστές πίτσες, must αποτελεί η Prosciutto San Daniele με προσούτο 24 µηνών, κρέμα παρµεζάνας, ρόκα, ντοµάτα και µοτσαρέλα, ενώ από τις επιλογές σε pasta ξεχωρίζουν οι pappardelle "Due Pentole" µε λεπτές φέτες picanha, σπαράγγια, ντοµατίνια και σάλτσα άσπρης τρούφας. Στα κυρίως πρωταγωνιστεί η tagliata di filetto di manzo, με σάλτσα από τυρί γκοργκοντζόλας, ενώ για φινάλε επιβάλλεται το ακαταμάχητο σοκολατένιο soufflé all’ arancia.
Tip: Από τα μέσα Οκτώβρη θα ξεκινήσουν ατμοσφαιρικές jazz μουσικές βραδιές.
Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ