Eδώ και 25 χρόνια, τα αδελφάκια "Maltagliati", το ένα στο Παλαιό Φάληρο και το άλλο στους Αμπελοκήπους, φτιάχνουν με το ίδιο μεράκι pasta fresca. Τα χειροποίητα ζυμαρικά, αλλά και η αγάπη για τη σπιτική ιταλική κουζίνα είναι τα μυστικά της επιτυχίας τους: Μέσα σε έναν οικείο, ζεστό χώρο, θα απολαύσετε όλα τα είδη αυθεντικών ιταλικών ζυμαρικών, τα οποία ζυμώνονται και κόβονται στο χέρι, όπως fettuccine, linguine, casarecce, maltagliati, rigatoni και ravioli. Ανάμεσα στην πληθώρα επιλογών σε pasta θα δοκιμάσετε την αυθεντική carbonara, Amatriciana και cacio e pepe, θα εντυπωσιαστείτε, ωστόσο, με τα casarecce με μελιτζάνα, φρέσκια ricotta και τριμμένη καπνιστή scamorza αλλά και με τα maltagliati με φιλέτο από τόνο ή ξιφία. Στο μενού θα βρείτε antipasti και σαλάτες που θα σας μεταφέρουν αμέσως στην Ιταλία, όπως βουβαλίσια μοτσαρέλα με ντοματίνια, ρόκα και βασιλικό και ακαταμάχητες ποικιλίες φρέσκων τυριών και αλλαντικών, κρατήστε όμως χώρο για τα πιάτα ημέρας που ακολουθούν τις επιταγές της εποχικότητας αλλά και τις θαλασσινές μακαρονάδες με φρέσκες πρώτες ύλες. Στο κατάστημα των Αμπελοκήπων, οι χειροποίητες πίτσες, με ζυμάρι αργής ωρίμανσης, ψήνονται σε φούρνο από ηφαιστειακή πέτρα. Mη φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε τη σπεσιαλιτέ τους, που δεν είναι άλλη από το αέρινο τιραμισού.
Tip: Όλα τα είδη pasta fresca ζυμώνονται καθημερινά και το μενού ανανεώνεται ανάλογα με την εποχικότητα των υλικών.
Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ