"il Marinero"

Nέα άφιξη στον ιταλικό χάρτη.

Ιταλικό εστιατόριο - Il Marinero - Μικρολίμανο © Λεωνίδας Τούμπανος

Σε προνομιακή θέση στη γαστρονομική γειτονιά του Μικρολίμανου, στο ομορφότερο σημείο της Ακτής Κουμουνδούρου, προκαλεί αίσθηση με τις κυανόλευκες ρίγες στην κομψή τέντα του και τα συλλεκτικά έργα τέχνης που κοσμούν το εσωτερικό του. Ο λόγος για το "il Marinero", το νέο ιταλικό εστιατόριο, από ιδιοκτήτες πολυταξιδεμένους και λάτρεις των ιταλιάνικων γεύσεων. Η ξυλόγλυπτη γοργόνα ηλικίας εκατό ετών, η "Μαγγιώρα" του ζωγράφου Καραφωτιά και το "Κόκκινο καράβι" της Μίνας Βαλυράκη σάς υποδέχονται για να γευτείτε συνταγές βασισμένες στην παράδοση της γείτονος με εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες. Η ιταλική κουζίνα, από τον Βορρά έως τον Νότο, ξεδιπλώνεται στα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Χάρης Μήλος: δροσερή insalate Mediterraneo με prosciutto di Parma, περίφημη pasta από την Μπολόνια, carbonara Romana με guanciale και πεκορίνο, υψηλής ποιότητας Bistecca για δύο, linguine alle vongole σε bianco εκδοχή, αλλά και ελαφριά, λαχταριστή pinsa Romana σε διάφορες εκδοχές. Τα αυθεντικά ιταλικά αλλαντικά κλέβουν την παράσταση, ενώ για το τέλος κρατήστε χώρο για το τιραμισού ή το τσιζκέικ με λιμοντσέλο από τα περίφημα limone di Sorrento. Το "il Marinero" απευθύνεται σε όλους, όπως επιτάσσει η ιταλική γευστική κουλτούρα: από το μεσημέρι για συναντήσεις ή business lunch με à la carte menu di pesce ή di carne, έως χαλαρά απογευματινά aperitivo, οικογενειακά κυριακάτικα γεύματα σε ένα family friendly περιβάλλον και, φυσικά, δείπνο με θέα στον Αργοσαρωνικό.

Ιταλικό εστιατόριο - Il Marinero - Μικρολίμανο
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Η γεύση της burrata δεν παίζεται, ενώ τα antipasti είναι βέρα ιταλικά, όπως η σικελική Parmigianna di melanzane και το αρχτετυπικό vitello tonnato από το Piemonte.

Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.