Στο όμορφο εστιατόριο, που δημιούργησε ο Πάνος Ιωαννίδης μαζί με τον Πάνο Πολίτη στην Απόλλωνος, η ατμόσφαιρα είναι πολύ χαλαρή, ενώ οι γεύσεις έχουν μοντέρνο ιταλικό πρόσημο, εκφράζοντας την αγάπη του γνωστού σεφ για την ιταλική κουζίνα της Μπότας. Στο κλίμα θα μπείτε από τα ορεκτικά με ένα ιδιαίτερο tonno tonnato, με ελαφρώς καπνισμένο φιλέτο τόνου και κρέμα τόνου με αντσούγια, τσίλι, κάππαρη και φινόκιο, ενώ η φρεσκάδα της πρώτης ύλης είναι εμφανής στο ταρτάρ από φαγκρί με μαύρη τρούφα. Η πίτσα του "Ovio" ακολουθεί τα ναπολιτάνικα πρότυπα, αλλά το δαχτυλίδι της είναι ιδιαίτερα φουσκωτό και αφράτο. Η Vitello tonnato είναι πρωτότυπη και φοβερή, τα σπαράγγια συνδυάζονται με prosciutto cotto, mozzarella και παρμεζάνα, η marinara φτιάχνεται με χταπόδι, αντζούγιες και σάλτσα marinara σε συνδυασμούς υλικών που ξεφεύγουν από την πεπατημένη, ενώ από τα κυρίως αξίζει να δοκιμάσετε τη bistecca από ελληνική μοσχίδα, την οποία ψήνουν στην εντέλεια, και το μυλοκόπι με μύδια και prosecco. Έξοχες οι επιλογές σε pasta, όπως το μοσχαρίσιο maltagliati ragu, και risotto, με πιπεριές και λουκάνικο ventricina. Μην αγνοήσετε τα κλασικά "μονοπάτια"· η spaghetti chitarra με πομοντόρια και βασιλικό δεν έχει ταίρι.
Tip: Ολοκληρώστε το δείπνο με lemon pie ή πάβλοβα ανανά, ενώ οι choco-holics θα προτιμήσετε το επιδόρπιο με σοκολάτα και φιστίκι.
Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ