Σε μία από τις αυθεντικές μεταφορές της κουζίνας της Μπότας στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, χωρίς "θεατράλε" προσθήκες και φλυαρίες, η Μάγκυ Ταμπακάκη και ο Francesco Ciccio ξεδιπλώνουν το ναπολιτάνικο ταμπεραμέντο τους. To "Napul'è" στη Βάρη είναι μια μικρή "πρεσβεία" ιταλικής κουζίνας, που δημιουργήθηκε από την ανάγκη των εμπνευστών του να μεταφέρουν στον κόσμο τις γεύσεις που η μέση οικογένεια της γείτονος φέρνει στο κυριακάτικο τραπέζι, ή αλλιώς την cucina povera του ιταλικού Νότου. Άριστα υλικά εποχής αξιοποιούνται σε δημιουργικές συνταγές βασισμένες στην παράδοση, με απλό γευστικό προφίλ και διακριτικές μοντέρνες πινελιές. Το μενού χωρίζεται σε κλασικά και signature πιάτα. Από την κάρτα των signatures θα ξεκινήσετε με το πολύ γευστικό arancino al tartufo και μια Crab-onara με ψίχα από μπλε καβούρι, αβγό και pecorino, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το πολύ ενδιαφέρον Baccalà all amatriciana, δηλαδή μπακαλιάρο μαγειρεμένο σε κρέμα πεκορίνο με ντοματίνια και κραμπλ γκουαντσιάλε. Κλασικές αξίες όπως vitello tonnato και carbonara δεν πρέπει να λείψουν από το τραπέζι.
Tip: Στα γλυκά παίζουν επίσης κλασικά, με tiramisu, babà al rum και cheesecake all italiana.
Ανακαλύψτε περισσότερα εστιατόρια με ιταλική κουζίνα εδώ