"Amici Miei"

Mamma mia, ma que pasta!

Amici Miei

Mε ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη, το "Amici miei" συνδυάζει την αγάπη των ιδιοκτητών του για την κουζίνα της "Μπότας" και το κρασί. Το μενού, το οποίο ανανεώνεται τακτικά, επιμελούνται ο Ορέστης Μαντάς και η Αρτεμις Ζαχίλα, παρουσιάζοντας κλασικές ρετσέτες με φρέσκια ματιά που συνδυάζουν αρμονικά την ελληνική με την ιταλική γαστρονομία. Φρέσκα ζυμαρικά, ζυμάρι πίτσας και ψωμί παρασκευάζονται καθημερινά in house, πλαισιώνοντας μια φιλοσοφία όπου η καλή πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο. Πίτσες με λεπτή ζύμη, λιμπιστικές μακαρονάδες, κομψά ριζότι, ποικιλία από premium κοπές κρεάτων, φρέσκα ψάρια και θαλασσινά είναι μερικά απ’ όσα θα δοκιμάσετε εδώ, αφού καθίσετε αναπαυτικά σε κάποια από τις όμορφες γωνιές της ανοιχτόκαρδης σάλας με τον επιμελημένο διάκοσμο. Στα "οπωσδήποτε" συγκαταλέγονται η carbonara με σύγκλινο Μάνης, κρόκο αβγού και πεκορίνο, το ριζότο με carnaroli, καραβίδες και μπισκ οστρακοειδών και τα ravioli tartufo γεμιστά με μανιτάρια, σε λευκή σάλτσα αρωματισμένη με τρούφα και παρμεζάνα. Αφήστε χώρο για γλυκό, ιδανικά το προφιτερόλ ή την πάβλοβα.

Tip: Διαθέτουν μια αξιόλογη γκάμα κρασιών από τον ιταλικό, τον ελληνικό και τον γαλλικό αμπελώνα, αλλά και μικρή λίστα με κοκτέιλ.

Περισσότερες πληροφορίες

Amici Miei

Στρατηγού Πετρίτη 7, Δροσιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.