"The Amorous Project"

Από τη Νέα Υόρκη με αγάπη

The Amorous Project

Ένα έργο πάθους με οδηγό την αγάπη και την ανάγκη για συντροφικότητα: αυτό είναι το "Amorous Project", που αντλεί έμπνευση από την "επανάσταση" των Ιταλών μεταναστών στο γευστικό τερέν της Νέας Υόρκης τον 19ο-20ό αι., μετουσιώνοντάς τις διαφορετικές κουλτούρες της σε καλοφτιαγμένα πιάτα. Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Γιώργου Παντελούκα, υπό την καθοδήγηση του Μάνου Γαβρά, δημιούργησε έναν ατμοσφαιρικό, cosy χώρο vintage αισθητικής στην Κηφισιά. Η πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη πρωταγωνιστεί στο μενού, υπό την επιμέλεια του σεφ Διονύση Πετεινάτου, ο οποίος μαζί με τον Χρήστο Αθανασιάδη και την υπόλοιπη ομάδα συνέθεσαν νόστιμες προτάσεις, με τη γνωστή healthy προσέγγιση του ομίλου nice n easy. Οι προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες μεταμορφώνονται σε πιάτα με άποψη. Η πίτσα και η pasta κυριαρχούν σε ευφάνταστες εκδοχές. Δεν απουσιάζουν, ωστόσο, επιλογές σε κρέας και προτάσεις για κάθε ώρα – από ποιοτικό καφέ και σνακ αλλά και vegan και vegetarian επιλογές μέχρι την προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών και την cocktail list. 

Tip: Το μουσικό χαλί από μελωδίες του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα, remixes και ωραίες jazz, που σταδιακά παραδίδει τη σκυτάλη σε lounge, international pop και upbeat ακούσματα, συμπληρώνει την εμπειρία.

Περισσότερες πληροφορίες

Amorous

Αγίου Δημητρίου 8, Κηφισιά
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.