Σε μια αρχοντική μονοκατοικία με ονειρικό κήπο στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ο professore Νίκος Δημητροκάλης υποδέχεται τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας για να τους μυήσει στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του βραβευμένου εστιατορίου, θα σας κατακλύσει μια αισθησιακή ατμόσφαιρα. Ο χαμηλός φωτισμός, οι γήινες αποχρώσεις, το μαξιμαλιστικό design, ο μεγάλος καθρέφτης και τα έργα τέχνης από την εποχή της Αναγέννησης που κοσμούν τους τοίχους θα σας μεταφέρουν σε κάποιο αρχοντικό ιταλικό σαλόνι. Το μενού τιμά το ιταλικό πρόσημό του με πίτσα από χειροποίητο ζυμάρι, διαφορετική από όσες γνωρίζουμε, ενώ παράλληλα επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού καθημερινά ο professore ετοιμάζει 12 με 13 συνταγές για πελάτες που γνωρίζουν ότι τα δημιουργικά του όρια στην κουζίνα δεν εξαντλούνται. Τη βεντάλια μεσογειακού κοσμοπολιτισμού πλαισιώνουν τα arancini ρυζιού με γέμιση καρμπονάρα πάνω σε κρέμα πεκορίνο και βελουτέ ντομάτας, το χειροποίητο λουκάνικο αγριογούρουνου με πατάτες πεκάν, ραγού από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, piadina romagnola και σουβλάκι πεσκανδρίτσας.
Tip: Δεν νοείται να μη γευτείτε το παραδοσιακό πιάτο bistecca alla Fiorentina και τη βέρα
κοτολέτα alla Milanese.
"Dal Professore Athens"
Γεύσεις με ιταλικό ταμπεραμέντο και αέρα Αναγέννησης