"Dal Professore Athens"

Γεύσεις με ιταλικό ταμπεραμέντο και αέρα Αναγέννησης

Dal Professore

Σε μια αρχοντική μονοκατοικία με ονειρικό κήπο στην πλατεία Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ο professore Νίκος Δημητροκάλης υποδέχεται τους λάτρεις της μεσογειακής κουζίνας για να τους μυήσει στα μυστικά της ιταλικής γαστρονομίας. Μπαίνοντας στο εσωτερικό του βραβευμένου εστιατορίου, θα σας κατακλύσει μια αισθησιακή ατμόσφαιρα. Ο χαμηλός φωτισμός, οι γήινες αποχρώσεις, το μαξιμαλιστικό design, ο μεγάλος καθρέφτης και τα έργα τέχνης από την εποχή της Αναγέννησης που κοσμούν τους τοίχους θα σας μεταφέρουν σε κάποιο αρχοντικό ιταλικό σαλόνι. Το μενού τιμά το ιταλικό πρόσημό του με πίτσα από χειροποίητο ζυμάρι, διαφορετική από όσες γνωρίζουμε, ενώ παράλληλα επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού καθημερινά ο professore ετοιμάζει 12 με 13 συνταγές για πελάτες που γνωρίζουν ότι τα δημιουργικά του όρια στην κουζίνα δεν εξαντλούνται. Τη βεντάλια μεσογειακού κοσμοπολιτισμού πλαισιώνουν τα arancini ρυζιού με γέμιση καρμπονάρα πάνω σε κρέμα πεκορίνο και βελουτέ ντομάτας, το χειροποίητο λουκάνικο αγριογούρουνου με πατάτες πεκάν, ραγού από διάφορες πόλεις της Ιταλίας, piadina romagnola και σουβλάκι πεσκανδρίτσας. 

Tip: Δεν νοείται να μη γευτείτε το παραδοσιακό πιάτο bistecca alla Fiorentina και τη βέρα 
κοτολέτα alla Milanese. 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.