"Cupola

Ιταλικό σουξέ στον πεζόδρομο

Cupola © Λεωνίδας Τούμπανος

Στο Παγκράτι του ασταμάτητου hype, το σταθερά αγαπημένο "Cupola" στον γοητευτικό πεζόδρομο της Ευφορίωνος παίζει ευέλικτα στα όρια του comfort food spot και της κομψής τρατορίας της "Μπότας". Και κερδίζει την παρτίδα με ιταλικό ταμπεραμέντο! Και αυτήν τη σεζόν, λοιπόν, φέρνει ένα εξωστρεφές μενού που "φωτίζει" το γευστικό καλειδοσκόπιο της Ιταλίας μέσα από την εποχικότητα. Υπέροχο και φινετσάτο το vitello tonnato με σάλτσα τόνου, ραπανάκι και ανθούς κάππαρης που εναλλάσσεται με πιο πληθωρικά πιάτα, όπως
τα mezzi rigati με pesto φυστικιού και η fregola με φρέσκιες γαρίδες, καλαμάρι και σαφράν. Από το μενού δεν λείπουν οι papardele porcini e spek με speck, μανιτάρια porcini, άγρια μανιτάρια και grana padano, μια κλασική επιλογή σε pasta που ταιριάζει με την εποχή.

Tip: Εδώ η ναπολιτάνικη πίτσα είναι στα καλύτερά της, αφού ψήνεται στον εντυπωσιακό θολωτό ξυλόφουρνο για να αποκτήσει την τέλεια τραγανή υφή. Ξεχωρίζει η ρουστίκ Melanzana, με ψητές μελιτζάνες, μοτσαρέλα και grana padano.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.