Με την υπέροχη θέα στη Βεγορίτιδα να είναι μόνο το ορεκτικό, το εστιατόριο της οικογένειας Ναουμίδη, με το υπολογίσιμο αποτύπωμα στη διατήρηση κι εξέλιξη της γαστρονομικής δυναμικής της περιοχής και με τον μεγάλο αδελφό Άγγελο επικεφαλής της κουζίνας, σερβίρει στο πιάτο τη νοστιμιά της λίμνης και των βουνών που το περιβάλλουν κι επαναφέρει την τοπική μαγειρική παράδοση στο σήμερα. Καρυκευμένες με τα σπουδαία προϊόντα πιπεριάς Φλωρίνης από την επιδραστική οικογενειακή βιοτεχνία, τις ντελικατέτσες της λίμνης και τους θησαυρούς του Καϊμακτσαλάν, οι γεύσεις ακολουθούν την εποχικότητα και την εκφράζουν μέσα από πιάτα όπως η γιουβετσάδα με αστακοκαραβίδα της λίμνης και χειροποίητο κριθαράκι, ή τα μοσχαρίσια μάγουλα με πέτουρα (παραδοσιακά τοπικά ζυμαρικά). Αστέρι της εποχής, βέβαια, είναι η πέστροφα, που ετοιμάζεται μενιέ και αποκαλύπτει την 60 ετών παράδοση της οικογένειας σε κάθε χυμώδη της μπουκιά.
Chef’s tip: "Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ανεβάσετε επίπεδο απόλαυσης στο γεύμα σας, από το να συνοδεύσετε τα πιάτα μας με μια φιάλη Dion, την ιδιωτική μας ετικέτα κρασιού και αφρώδους οίνου, βασισμένη στη σπουδαία οινοπαραγωγική παράδοση της περιοχής".
Άγιος Παντελεήμονας, 2386061238, naoumidis.gr