"Κληματαριά", Αρκαδία

Ένα όνομα, μια ιστορία στην Βυτίνα.

Κληματαριά, Αρκαδία

Σε πείσμα των καιρών που εύκολα ξεχνούν και αποζητούν την εύκολη λύση, η"Κληματαριά" γράφει τη δική της ιστορία αδιαλείπτως από το 1931 στη Βυτίνα. Στα χέρια πάντα της οικογένειας Τζίφα, και με δημιουργό της τον Δημοσθένη Τζίφα, η παλαιότερη ταβέρνα της ορεινής Αρκαδίας έχει περάσει πλέον στην τρίτη και τέταρτη γενιά της που επιμένει να μένει πιστή στις γεύσεις και τις συνταγές της παράδοσης, δίχως να κάνει εκπτώσεις στην ποιότητα. Ο τραχανάς φτιάχνεται ακόμα στο χέρι, το παστό χοιρινό ψήνεται παραδοσιακά στο κρασί και το αλάτι, το φύλλο για τις πίτες ανοίγεται με τον πλάστη, όλα τα προϊόντα είναι τοπικά και διαλέγονται με κριτήριο την εποχικότητα, πολύ προτού όλα αυτά γίνουν κυρίαρχη τάση. Καθόλου περίεργο, λοιπόν, που σπεσιαλιτέ σαν το αρνάκι ή κατσικάκι λαδορίγανη με βουνίσια ρίγανη από το Μαίναλο, το αγριογούρουνο στιφάδο και το μοσχαράκι με χοντρά λαζάνια μιλούν κατευθείαν στην καρδιά μας κάθε φορά που τις δοκιμάζουμε, ενώ η εγκάρδια φιλοξενία της οικογένειας Τζίφα μάς κάνει πάντα να αισθανόμαστε στην  "Κληματαριά" σαν στο σπίτι μας. 

Κληματαριά, Αρκαδία

Chef’s tip: "Στη λίστα κρασιών μας θα βρείτε επιλεγμένες ετικέτες από τον τοπικό και όχι μόνο αμπελώνα, αλλά και ποιοτικό βαρελίσιο κρασί από το οινοποιείο Νασιάκου".

Κληματαριά, Αρκαδία

Κωνσταντίνου Λαμπρινοπούλου 6, Βυτίνα, 2795022226, FB:Κληματαριά Βυτίνα από το 1931,IG:@klimataria_vytina

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Brisk", Κέρκυρα

Μπιστρονομία με επτανησιακό αποτύπωμα

"Λακάνη", Ρόδος

Αληθινό μαγειρικό τεχνουργείο

"Κοντοσώρος", Φλώρινα

Βαθιά νόστιμη τοπική κουζίνα.

"Strada" , Κοζάνη

Κοζάνη εμπιστευτικό.

"Ανδρέας", Σέρρες

Sui generis κρεατοφαγία στον βορρά.

"Ο Θωμάς", Φλώρινα

Ένα grand restaurant στο βουνό.