"Ανδρέας", Σέρρες

Sui generis κρεατοφαγία στον βορρά.

Ανδρέας, Σέρρες

Θέλει πραγματική τόλμη αλλά και γνώση αυτό που έχει καταφέρει ο Ανδρέας Σταυρίδης: Ο σεφ-πατρόν του ξεχωριστού αυτού εστιατορίου έχει στρέψει τα βλέμματα στο μικρό ορεινό χωριό Σκοπιά της Μακεδονίας για όλους τους σωστούς λόγους, στήνοντας έναν πραγματικό γευστικό προορισμό. Σε χώρο που πατά κάπου ανάμεσα στην κλασική ταβέρνα και το ρεστοράν με αρτιστικές ανησυχίες, ο Ανδρέας τοποθετεί το κρέας στο focus της γαστρονομικής διεργασίας, αξιοποιώντας άριστα την κορυφαία πρώτη ύλη από ντόπιους και κοντινούς παραγωγούς. Επιλογές όπως το ταρτάρ και το καρπάτσιο μοσχαριού, οι κοπές και οι ωριμάνσεις εξαιρετικού επιπέδου, η αρνίσια σκέπη και τα short ribs με homemade πουρέ λειτουργούν άμεσα ως λόγοι για να επιστρέψουμε εδώ το συντομότερο δυνατόν. 

Ανδρέας

Chef’s tip: "Η σωστά δομημένη λίστα κρασιών από τις γειτονικές οινοπαραγωγικές περιοχές σάς συνοδεύει σε μια πλήρη απολαυστική εμπειρία".

Ανδρέας

Σκοπιά, 2324023520

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

"Varoulko Seaside"

Στα γαλήνια πελάγη της νοστιμιάς

"Βασίλαινας"

Η διαχρονική φινέτσα της ελληνικής θαλασσοφαγίας

"Strouga"

H cool γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου.

"Στου Λου"

Η απάντηση στο "Πού θα φάμε απόψε;".

"Σχολαρχείο της Κυψέλης"

Επιστροφή στα θρανία της απόλαυσης