Ένας επιτυχημένος γάμος της τέχνης του μαγειρευτού και του αστικού μεζέ, που μεταφέρει στα τραπέζια ενός σύγχρονου μαγειρικού "τεχνουργείου" τα αρώματα και τις αναμνήσεις των εποχών, είναι το πρόσφατο νόστιμο εγχείρημα του Δημήτρη Κονταράτου. Ο πολυμήχανος σεφ γεμίζει το πάσο του με διάφορα καλούδια, προσφέροντάς τα με τη δέουσα μαγειρική ζέση στους πιστούς θαμώνες του σε μια προσωπική προσομοίωση του ελληνικού τραπεζιού, με κύρια χαρακτηριστικά το μοίρασμα, τα τοπικά υλικά και την ανάγκη για γευστικό και ποιοτικό φαγητό. Για του λόγου το αληθές, "ακολουθήστε την κόκκινη γραμμή" και θα "οδηγηθείτε" σε πιάτα όπως ο "μεζές όπως παλιά" (από το ράφι), θα βυθίσετε το ψημένο στη σχάρα προζυμένιο ψωμάκι σας στον "αεράτο" ταραμά με αβγοτάραχο, θα ζεστάνετε την ψυχή σας με το αρνί λακάνη με πλιγούρι και ρεβίθια και το μοσχάρι με ντομάτα, Ξινόμαυρο και λαχανικά, δοξάζοντας το νησί των Ιπποτών.
Chef’s tip: "Το γλυκό ημέρας απαιτεί το χώρο του, οπότε κρατήστε τον..."
Αλεξάνδρου Διάκου 12, Ρόδος, 2241027033, lakani.gr, FB:Lakani, IG:lakani_rhodes