Ένα πολυσύχναστο γραφικό καντούνι του νησιού των Φαιάκων, από εκείνα που αν σηκώσεις το κεφάλι, ο ουρανός θυμίζει κινηματογραφικό τοπίο με τις μπουγάδες να ανεμίζουν, είναι η περιοχή που έπιασε λιμάνι το "Brisk", ένα γουστόζικο μικρό εστιατόριο με αέρα μοντέρνου μπιστρό. Στο ζεστό αυτό περιποιημένο και ατμοσφαιρικό πόστο με τις ωραίες αντιθέσεις, το περιποιητικό σέρβις θα σας φέρει επιλογές από ένα comfort μενού φτιαγμένο με ελληνικά προϊόντα, με τον σεφ-ιδιοκτήτη Σπύρο Βαραγγούλη να υπογράφει πιάτα εκλεκτά και συνοδοιπόρο του τον αδερφό του Μιχάλη Βαραγγούλη να επιμελείται τη λειτουργία του εστιατορίου. Στο ξεκίνημα τον τόνο δίνουν επιλογές όπως το φρικασέ μανιταριών, το λουκάνικο ψαριού με σάλτσα σαβόρο, οι τυρολουκουμάδες με μετσοβόνε και το καρπάτσιο ψαριού με μαγιονέζα μπουρδέτο, που δίνουν ωραία πάσα σε φρεσκότατα ψάρια ημέρας μαγειρεμένα αλά σπετσιώτα, τραχανά με σιγομεγειρεμένο αρνίσιο κότσι, ζυμαρικά όπως το χειροποίητο ραβιόλι "μουσακά" και ριζότο θαλασσινών χυλωμένο με το περίφημο και άκρως αρωματικό βούτυρο Κερκύρας.
Δεν λείπουν ωστόσο και οι κοπές κρεάτων σε φίνες γευστικές μεταφράσεις για τους λάτρεις αυτών. Το φινάλε γράφουν εκλεκτά επιδόρπια στο ίδιο comfort στιλ, όπως η crème brûlée με κεφαλονίτικες μάντολες, το καραμελωμένο κορφιάτικο τσουρέκι με κρέμα espresso και βελγική σοκολάτα και ένα ακόμα γλυκό φουλ της σοκολάτας, που αξίζει να τιμήσετε δεόντως.
Chef’s tip: "Η λίστα των κρασιών συνοδεύει εξαίσια το γεύμα με επιλεγμένες προτάσεις από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα".
Αγίων Πάντων 43, Κέρκυρα, 2661023573, brisk.gr, FB:CBRISK Restaurant,IG:@brisk_restaurant_corfu