Λίγα μαγαζιά μπορούν να περηφανεύονται ότι συνεχίζουν μια ιστορία 80 και πλέον και χρόνων έχοντας εξελιχθεί σε σύγχρονα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα με κοσμοπολίτικο πνεύμα, όπως η "Μαριγούλα". Γευστικός προορισμός στη Χαλκιδική, έχοντας αποσπάσει για ακόμη μία φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας μας περιμένει να την τιμήσουμε πιάνοντας θέση στον παρεΐστικο έξω χώρο της στο κέντρο του Πολύγυρου, που ξεδιπλώνεται σχεδόν σε όλη τη γειτονιά, αντανακλώντας τη larger than life προσωπικότητα του ιδιοκτήτη Σοφοκλή Γιαγτζόγλου.
Σ’ αυτό το ξεχωριστό ελληνικό μπιστρό, οι σεφ Μπιλάλ Ντόκα και Νίκος Αβράμης ετοιμάζουν πιάτα με τοπική αυθεντικότητα και σύγχρονη τεχνική, που δεν έχουν τυχαία πιστούς οπαδούς, όπως η παστή λακέρδα με αφράτη μους ταραμά, η τάρτα με πατέ από συκωτάκια πουλερικών, μαρμελάδα γκουαντσάλε, καπνιστό χέλι και μορνέ σελινόριζας ή ο ψαροντολμάς με ταραμά φουντουκιού. Φυσικά δεν λείπουν τα ολόφρεσκα ψάρια σε τηγάνι ή σχάρα, αλλά και το αρνάκι με πουρέ πατάτας και σάλτσα ψητού.
Tip: H ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τα αποστάγματα και τα χειροποίητα γλυκά, όπως η μους πικραμύγδαλου, συμπληρώνουν το μενού.
Πολύγυρος, 2371023171, www.marigoula.gr, Facebook