"Η Μαριγούλα", Χαλκιδική

Το παραδοσιακό οινομαγειρείο διαπρέπει ως βραβευμένο μπιστρό

Marigoula

Λίγα μαγαζιά μπορούν να περηφανεύονται ότι συνεχίζουν μια ιστορία 80 και πλέον και χρόνων έχοντας εξελιχθεί σε σύγχρονα εστιατόρια που τιμούν την ελληνική κουζίνα με κοσμοπολίτικο πνεύμα, όπως η "Μαριγούλα". Γευστικός προορισμός στη Χαλκιδική, έχοντας αποσπάσει για ακόμη μία φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας μας περιμένει να την τιμήσουμε πιάνοντας θέση στον παρεΐστικο έξω χώρο της στο κέντρο του Πολύγυρου, που ξεδιπλώνεται σχεδόν σε όλη τη γειτονιά, αντανακλώντας τη larger than life προσωπικότητα του ιδιοκτήτη Σοφοκλή Γιαγτζόγλου.

Marigoula

Σ’ αυτό το ξεχωριστό ελληνικό μπιστρό, οι σεφ Μπιλάλ Ντόκα και Νίκος Αβράμης ετοιμάζουν πιάτα με τοπική αυθεντικότητα και σύγχρονη τεχνική, που δεν έχουν τυχαία πιστούς οπαδούς, όπως η παστή λακέρδα με αφράτη μους ταραμά, η τάρτα με πατέ από συκωτάκια πουλερικών, μαρμελάδα γκουαντσάλε, καπνιστό χέλι και μορνέ σελινόριζας ή ο ψαροντολμάς με ταραμά φουντουκιού. Φυσικά δεν λείπουν τα ολόφρεσκα ψάρια σε τηγάνι ή σχάρα, αλλά και το αρνάκι με πουρέ πατάτας και σάλτσα ψητού.

Marigoula

Tip: H ενημερωμένη κάβα με ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, τα αποστάγματα και τα χειροποίητα γλυκά, όπως η μους πικραμύγδαλου, συμπληρώνουν το μενού.

Πολύγυρος, 2371023171, www.marigoula.gr, Facebook 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.