"Almira Fish and Meat Tavern", Αλεξανδρούπολη

Ανανεώνοντας την παράδοση

Almira

Σε ένα απολύτως μοντέρνο boho chic σκηνικό, με την Παραλία Δικέλλων να απλώνεται μπροστά του και μέσα στο πράσινο, το εστιατόριο "Almira" στην Αλεξανδρούπολη μας περιμένει μακριά από το θόρυβο της πόλης. 

Almira

Έχοντας αποσπάσει Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας για το 2022, αποτελεί γευστικό προορισμό για όσους ετοιμάζονται για καλοκαιρινό road trip στον Βορρά ή στη διαδρομή για κάποιο από τα νησιά της περιοχής. Ο σεφ Θεοδόσης Ρόπουλος υπογράφει μια ελληνική κουζίνα που συνδυάζει αναφορές στην παράδοση και σύγχρονες τεχνικές, κρατώντας ατόφια τη νοστιμιά και τις μνήμες που μας έχουν μεγαλώσει, χωρίς να λείπουν οι έθνικ πινελιές. Στα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε σημειώστε το λαβράκι φρικασέ, την ψητή σουπιά με χόρτα γιαχνί και ντρέσιγνκ λαδολέμονο με πιπεριές χαλαπένιος και πάστα μίσο, τον καπνιστό ταραμά και το ταρτάρ ψαριού ντολμαδάκι. 

Almira chef

Tip: Ειδική έμφαση δίνεται στην εξασφάλιση των εκλεκτών πρώτων υλών με φρέσκα ψάρια και τοπικά κρέατα να νοστιμίζουν το μενού. 

Παραλία Δικέλλων, 255109627

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.