"Λεβέντης", Χανιά

Εδώ η κρητική κουζίνα είναι οικογενειακή υπόθεση

Leventis Hania

Aπό το 1996, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Χατζημανωλάκης ερευνούν τη μεγάλη γαστρονομική παράδοση της Κρήτης και ετοιμάζουν αυθεντικά κρητικά εδέσματα. Τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν, καθιστώντας την ταβέρνα τους στον Άνω Στάλο Χανίων γαστρονομικό προορισμό στην Κρήτη και χαρίζοντάς της για άλλη μία φορά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Leventis

Στη μεγάλη βεράντα με την καταπράσινη θέα, με όλη την απλωσιά που φέτος το καλοκαίρι αναζητάμε περισσότερο από ποτέ, απολαμβάνουμε τα άπαντα της κρητικής κουζίνας: αβγά τηγανητά με στάκα, παραδοσιακά ντολμαδάκια, γεμιστούς κολοκυθανθούς, χανιώτικο μπουρέκι, χορτοκαλίτσουνα με μυζήθρα, μπάμιες με αβγά, αλλά και δυσεύρετα "κουκιά λαγό", σαν στιφάδο. Η εποχικότητα έχει τον πρώτο λόγο στις πρώτες ύλες, ενώ πολλές από αυτές τις φτιάχνουν μόνοι τους, τον ξινόχοντρο, το απάκι και τα καπνιστά κρεατικά, τις ελιές… Το νεότερο αδελφάκι του, η ταβέρνα "Κοσμάς" στον Κάτω Σταλό, συνεχίζει στα ίδια γευστικά χνάρια. 

Leventis

Tip: Δοκιμάστε κατσίκι τσιγαριαστό, κρεατότουρτα, κουνέλι σχάρας με φρέσκια ντομάτα, ελαιόλαδο και σκόρδο και το περίφημο χταπόδι με αβρωνιές στην εποχή του.

Άνω Σταλός, 2821068155, www.leventis-tavern.com, Facebook 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.