Έχοντας αποσπάσει άλλο ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το εντυπωσιακό εστιατόριο στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu" προσφέρει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα βασισμένη στις γευστικές μνήμες των ροδιακών, αλλά και των ελληνικών εν γένει παραδόσεων που εξιτάρει τις αισθήσεις. Ειδικότερα όταν αυτή σερβίρεται με φόντο τη συγκλονιστική θέα της βεράντας στη γη και τη θάλασσα των Βλυχών.
Η ομάδα της κουζίνας, με επικεφαλής τον Ροδίτη σεφ Δημήτρη Κονταράτο, πατάει σε γερές βάσεις, έχοντας μελετήσει την ελληνική και δωδεκανησιακή γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα αναδίδουν γευστικές μνήμες κυριακάτικου τραπεζιού στο χωριό μέσα από μια μοντέρνα ματιά και παρουσίαση. Και πράγματι πιάτα όπως το κεφτεδάκι τριαντενό, η κουλουρία με οστρακόδερμα και ζωμό κακαβιάς ή το καλοσιτεμένο αρνίσιο καρέ σε koji, με κρέμα ρεβιθιού και σάλτσα από λακάνη μας μυούν με τον καλύτερο τρόπο στην νέα εποχή της τοπικής και εθνικής μας κουζίνας.
Tip: Η λιτή μοντέρνα διακόσμηση και η ανάλογη art de la table ανεβάζει τη γαστρονομική εμπειρία.
Ξεν. "Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, 2244032110, www.lindosblu.gr, Facebook, Instagram