"Five Senses", Ρόδος

Όλες οι αισθήσεις σε εγρήγορση

Five Senses Lindos

Έχοντας αποσπάσει άλλο ένα Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το εντυπωσιακό εστιατόριο στο πολυτελές ξενοδοχείο "Lindos Blu" προσφέρει μια σύγχρονη ελληνική κουζίνα βασισμένη στις γευστικές μνήμες των ροδιακών, αλλά και των ελληνικών εν γένει παραδόσεων που εξιτάρει τις αισθήσεις. Ειδικότερα όταν αυτή σερβίρεται με φόντο τη συγκλονιστική θέα της βεράντας στη γη και τη θάλασσα των Βλυχών.

Kontaratos

Η ομάδα της κουζίνας, με επικεφαλής τον Ροδίτη σεφ Δημήτρη Κονταράτο, πατάει σε γερές βάσεις, έχοντας μελετήσει την ελληνική και δωδεκανησιακή γαστρονομική κουλτούρα και τα πιάτα αναδίδουν γευστικές μνήμες κυριακάτικου τραπεζιού στο χωριό μέσα από μια μοντέρνα ματιά και παρουσίαση. Και πράγματι πιάτα όπως το κεφτεδάκι τριαντενό, η κουλουρία με οστρακόδερμα και ζωμό κακαβιάς ή το καλοσιτεμένο αρνίσιο καρέ σε koji, με κρέμα ρεβιθιού και σάλτσα από λακάνη μας μυούν με τον καλύτερο τρόπο στην νέα εποχή της τοπικής και εθνικής μας κουζίνας. 

Κεφτεδάκι_Τριαντενό Five Senses

Tip: Η λιτή μοντέρνα διακόσμηση και η ανάλογη art de la table ανεβάζει τη γαστρονομική εμπειρία.

Ξεν. "Lindos Blu Luxury Hotel & Suites", Λίνδος, 2244032110, www.lindosblu.gr, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.