"Barbouni", Κως

Ιωδιούχα μαεστρία με cosmopolitan πινελιές

barbouni Kos

Καθισμένοι στην ονειρική τοποθεσία πάνω στη θάλασσα, απολαμβάνουμε το απολύτως νησιώτικο σκηνικό καθώς στο τραπέζι μας προσγειώνονται λαχταριστά, ολόφρεσκα ψάρια, που η οικογένεια Εδιάρογλου, η οποία τρέχει με προσωπική φροντίδα το "Barbouni" εδώ και 10 χρόνια, προμηθεύεται από την ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Κάλυμνο (μαζί με τα τυροκομικά).

Barbouni

Με έμφαση στα ποιοτικά υλικά και τις καθαρές γεύσεις, το "Barbouni" αγαπά το πάντρεμα των αγνών πρώτων υλών των νησιών μας με τις τεχνικές από τη Βόρεια Ελλάδα, γι’ αυτό και οι μάγειρες προέρχονται από εκεί (ομοίως τα λαχανικά και φρούτα καταφτάνουν από την οικογενειακή τους επιχείρηση στη Θεσσαλονίκη). Στο μενού που επιμελείται ο Κωνσταντίνος Σλαμπάκης ξεχωρίζουν το μεσογειακό sashimi τσιπούρας με εξωτικά φρούτα, η σαλάτα με κουλούρι Θεσσαλονίκης, τα μύδια αχνιστά με κρασί Λήμνου και φέτα Ελασσόνας και τα φετουτσίνι με φρέσκα όστρακα, σεβίτσε λαβράκι και αβγοτάραχο Μεσολογγίου. Δεν φεύγουμε χωρίς να μυηθούμε στο μεγαλείο του μιλφέιγ με κρέμα μπουγάτσας Θεσσαλονίκης.

Barbouni 3

Tip: Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στην πλούσια wine list από ελληνικούς αμπελώνες, στα πάνω από 20 είδη ούζου και τσίπουρου, αλλά και στα cocktails που δίνουν ιδέες για ιδιαίτερα pairings.

Γεωργίου Αβέρωφ 26, Κως, 2242020170, www.ilovebarbouni.com, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα