![Αλέκος](https://www.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/p/750x422/crop/both/99/99d151b1075a41ed87333d70688cf9f4.jpg?quality=81&404=default&v=4)
H ταβέρνα του Σήφη Φραγκιαδάκη, δεν είναι τυχαία ένα από τα σημεία αναφοράς της κρητικής κουζίνας που έβαλε τους Αρμένους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού αποσπώντας και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
![Αλέκος © Νίκος Αρτεμάκης](https://www.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/23/2376f0bea5b04d96b632b3280ec858cf.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Ύμνος στη σοφία και τη λιτότητα της λαϊκής μαγειρικής πιάτα όπως το σφουγγάτο (αβγά στο τηγάνι με κολοκύθια, ντομάτα και κρητική μυζήθρα) και το χοιρινό με βολβούς (ασκορδουλάκους) ή με τσιγαριαστά χόρτα είναι χαρακτηριστικά δείγματα της κουζίνας της καρδιάς που σερβίρει. Κουζίνα που μας πάει πίσω στις γεύσεις που μαγείρευε η γιαγιά του, όταν το μαγαζί ήταν ακόμη παραδοσιακό καφενείο. Στη δροσερή, ευχάριστη αυλή θα παρελάσει από το τραπέζι σας η επιτομή της τοπικής κουζίνας, με γεύσεις όπως κατσικάκι με γιαούρτι, γαμοπίλαφο, αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι, ενώ πολύ προσεκτικά διαλεγμένα είναι και τα λαχανικά και κηπευτικά και, βέβαια, η ντόπια φρέσκια μυζήθρα.
![Αλέκος](https://www.athinorama.gr/Content/ImagesDatabase/5c/5c775a007e934080b5373ad84a4a3373.jpg?v=1&maxwidth=650&)
Tip: Απαραίτητο το γλυκό κλείσιμο με πορτοκαλόπιτα και σφακιανές πίτες με μυζήθρα και μέλι συνοδεία παγωμένης ρακής.
Αρμένοι Ρεθύμνου, 2831041185