"Αλέκος", Ρέθυμνο

Βραβευμένη κρητική παράδοση

Αλέκος

H ταβέρνα του Σήφη Φραγκιαδάκη, δεν είναι τυχαία ένα από τα σημεία αναφοράς της κρητικής κουζίνας που έβαλε τους Αρμένους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού αποσπώντας και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Αλέκος © Νίκος Αρτεμάκης
© Νίκος Αρτεμάκης

Ύμνος στη σοφία και τη λιτότητα της λαϊκής μαγειρικής πιάτα όπως το σφουγγάτο (αβγά στο τηγάνι με κολοκύθια, ντομάτα και κρητική μυζήθρα) και το χοιρινό με βολβούς (ασκορδουλάκους) ή με τσιγαριαστά χόρτα είναι χαρακτηριστικά δείγματα της κουζίνας της καρδιάς που σερβίρει. Κουζίνα που μας πάει πίσω στις γεύσεις που μαγείρευε η γιαγιά του, όταν το μαγαζί ήταν ακόμη παραδοσιακό καφενείο. Στη δροσερή, ευχάριστη αυλή θα παρελάσει από το τραπέζι σας η επιτομή της τοπικής κουζίνας, με γεύσεις όπως κατσικάκι με γιαούρτι, γαμοπίλαφο, αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι, ενώ πολύ προσεκτικά διαλεγμένα είναι και τα λαχανικά και κηπευτικά και, βέβαια, η ντόπια φρέσκια μυζήθρα. 

Αλέκος

Tip: Απαραίτητο το γλυκό κλείσιμο με πορτοκαλόπιτα και σφακιανές πίτες με μυζήθρα και μέλι συνοδεία παγωμένης ρακής.

Αρμένοι Ρεθύμνου, 2831041185

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.