H ταβέρνα του Σήφη Φραγκιαδάκη, δεν είναι τυχαία ένα από τα σημεία αναφοράς της κρητικής κουζίνας που έβαλε τους Αρμένους στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού αποσπώντας και φέτος Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ύμνος στη σοφία και τη λιτότητα της λαϊκής μαγειρικής πιάτα όπως το σφουγγάτο (αβγά στο τηγάνι με κολοκύθια, ντομάτα και κρητική μυζήθρα) και το χοιρινό με βολβούς (ασκορδουλάκους) ή με τσιγαριαστά χόρτα είναι χαρακτηριστικά δείγματα της κουζίνας της καρδιάς που σερβίρει. Κουζίνα που μας πάει πίσω στις γεύσεις που μαγείρευε η γιαγιά του, όταν το μαγαζί ήταν ακόμη παραδοσιακό καφενείο. Στη δροσερή, ευχάριστη αυλή θα παρελάσει από το τραπέζι σας η επιτομή της τοπικής κουζίνας, με γεύσεις όπως κατσικάκι με γιαούρτι, γαμοπίλαφο, αρνί στο τηγάνι, κουνέλι στο τσικάλι, ενώ πολύ προσεκτικά διαλεγμένα είναι και τα λαχανικά και κηπευτικά και, βέβαια, η ντόπια φρέσκια μυζήθρα.
Tip: Απαραίτητο το γλυκό κλείσιμο με πορτοκαλόπιτα και σφακιανές πίτες με μυζήθρα και μέλι συνοδεία παγωμένης ρακής.
Αρμένοι Ρεθύμνου, 2831041185