"Fly Away, Σαντορίνη

Πτήσεις βραβευμένης γαστρονομίας

Fly Away

Mε τον ίδιο οργανικό τρόπο που η βεράντα του "Fly Away" αντλεί από το υποβλητικό τοπίο της Καλντέρας, με το μαύρο της σαντορινιάς γης να ανταλλάσσει χρώματα με το σκούρο της θάλασσας της Καλντέρας, έτσι ακριβώς και το απαλό άγγιγμα του σεφ Στράτου Χαϊταρίδη αγκαλιάζει την ελληνική γεύση, για να την προικίσει με τη φινέτσα που εξασφαλίζει στο εστιατόριο την επί σειρά ετών σταθερή παρουσία του στις βραβεύσεις των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας.

Fly Away

Το καλωσόρισμα με ζυμωτό ψωμί και πουγκιά κρυσταλλωμένης ζάχαρης γεμισμένα με εκλεκτό ελαιόλαδο είναι μια γαστρονομική χρονομηχανή, που σε ταξιδεύει στην κουζίνα της γιαγιάς με όχημα την υψηλή τεχνική, ενώ δημιουργίες όπως το χτένι σε κρέμα φασολάδας ή η σφυρίδα με σος τσορίθο και πούδρα λιαστής ντομάτας υπογράφουν ένα ταξίδι αντιθέσεων με τελικό προορισμό τη γευστική φινέτσα, έχοντας ως ιδανικό φόντο τη φλογερή πορφύρα του ηλιοβασιλέματος που χαζεύει η μινιμαλιστική open air σάλα.

Fly Away

Tip: Στην εκλεκτική wine list του "Fly Away" θα βρείτε ιδανικές ετικέτες όχι μόνο από τη Σαντορίνη, αλλά από όλο τον ελληνικό αμπελώνα, για να συνοδεύσετε το δείπνο σας, ενώ τα φίνα cocktails είναι ό,τι καλύτερο για ξεκίνημα της βραδιάς

Ξεν. "West East Suites" Ημεροβίγλι, 2286036279, www.westeastsuites.com, FacebookInstagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.