"Hasika", Ρέθυμνο

Κρήτη απ’ το μέλλον

Hasika

Mε ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του, ο ταλαντούχος chef-patron Μιχάλης Χάσικος συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης και τη γνώση της τοπικής και ελληνικής παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικες, τη φαντασία και την πηγαία φιλοξενία.

Hasikos

Στο βενετσιάνικο στενάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στο χώρο όπου βρισκόταν το ιστορικό ρακάδικο του Χαραλαμπά, και με τη νέα γενιά, τα παιδιά του Μιχάλη στο πλάι του, θα δοκιμάσετε μια σύγχρονα ιδωμένη κρητική κουζίνα με αρκετά μικρασιατικά στοιχεία, μια ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα και πολλές δικές του παρασκευές με highlight τα αλλαντικά κρεάτων και ψαρικών. Δοκιμάστε χανιότουρτα με βραστό αρνί, ξινομυζήθρα, πηχτόγαλο, μαλάκα, γραβιέρα και βάρσαμο, σουπιές "κάρβουνο", αρνί τσιγαριαστό με πλιγούρι, μουσακά χταπόδι, μπακλαβά με ξηρούς καρπούς, σιρόπι Metaxa και παγωτό καϊμάκι. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ρεθυμνιώτικο και κρητικό αμπελώνα.

Hasika

Tip: To "H 17", το νέο αδελφάκι του "Hasika" πάντα στην παλιά πόλη, είναι ένα μοντέρνο steak bar, όπου τα classic και signature cocktails συναντούν τα ποιοτικά κρέατα. 

Αγίας Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο, 2831021014, https://hasika.business.site, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.