Mε ένα ακόμη Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας στο ενεργητικό του, ο ταλαντούχος chef-patron Μιχάλης Χάσικος συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την αναζήτηση της καλής πρώτης ύλης και τη γνώση της τοπικής και ελληνικής παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικες, τη φαντασία και την πηγαία φιλοξενία.
Στο βενετσιάνικο στενάκι της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, στο χώρο όπου βρισκόταν το ιστορικό ρακάδικο του Χαραλαμπά, και με τη νέα γενιά, τα παιδιά του Μιχάλη στο πλάι του, θα δοκιμάσετε μια σύγχρονα ιδωμένη κρητική κουζίνα με αρκετά μικρασιατικά στοιχεία, μια ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα και πολλές δικές του παρασκευές με highlight τα αλλαντικά κρεάτων και ψαρικών. Δοκιμάστε χανιότουρτα με βραστό αρνί, ξινομυζήθρα, πηχτόγαλο, μαλάκα, γραβιέρα και βάρσαμο, σουπιές "κάρβουνο", αρνί τσιγαριαστό με πλιγούρι, μουσακά χταπόδι, μπακλαβά με ξηρούς καρπούς, σιρόπι Metaxa και παγωτό καϊμάκι. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στη λίστα κρασιών με επιλογές από τον ρεθυμνιώτικο και κρητικό αμπελώνα.
Tip: To "H 17", το νέο αδελφάκι του "Hasika" πάντα στην παλιά πόλη, είναι ένα μοντέρνο steak bar, όπου τα classic και signature cocktails συναντούν τα ποιοτικά κρέατα.
Αγίας Βαρβάρας 11-13, Ρέθυμνο, 2831021014, https://hasika.business.site, Facebook, Instagram