"Avant Garden", Σύρος

Φινετσάτη πρωτοπορία στην Ερμούπολη

Avant Garden

Στην παραμυθένια αυλή του νεοκλασικού του 1830, απέναντι από το ιστορικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, με φόντο πέτρινους τοίχους και αναρριχώμενες πρασινάδες, το κομψό εστιατόριο του Κωνσταντίνου Μπουραντά προτείνει μια προσωπική fine dining κουζίνα, σοφιστικέ, νόστιμη και κατανοητή, που ανέβασε τον γαστρονομικό πήχη του νησιού και απέσπασε την τιμητική διάκριση Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων.

Avant Garden

Ο ταλαντούχος σεφ με το ζηλευτό βιογραφικό ξεδιπλώνει εδώ τη φιλοσοφία της μαγειρικής του που βασίζεται στη φινέτσα και την ισορροπία. Μαγειρεύει με υλικά που βρίσκει στην αγορά, αλλάζοντας συχνά το μενού, προσθέτει πινελιές ελληνικότητας και προσέχει κάθε λεπτομέρεια - από τα τρία χειροποίητα ψωμιά που ετοιμάζονται καθημερινά ως τις mignardises. Δοκιμάστε σκορπίνα με κρέμα από μπουρδέτο και λαχανικά εποχής, που σερβίρεται με κριθαράκι σουπιάς, ή κόκορα με πουρέ λευκών κρεμμυδιών, που συνοδεύεται από ένα κανελόνι με πυκνή αίσθηση ντομάτας. 

Avant Grden Chef

Tip: Στα γλυκά του, το κλασικό πλέον παγωτό λουκούμι τριαντάφυλλο με μαρέγκα και μπισκότο από χαρούπι και ελληνικό καφέ είναι μια ελληνική αναφορά γεμάτη νοσταλγία.

Πλ. Ι. Βαρδάκα, Ερμούπολη, 2281079416, www.avantgarden.gr, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.