"Peskesi", Ηράκλειο Κρήτης

Βιώσιμη γαστρονομία

Πεσκέσι

Bγάζοντας τραπεζάκια στην λιθόστρωτη εσωτερική αυλή ενός παλιού αρχοντικού της πόλης και στα δύο μικρά πεζοδρομημένα σοκάκια, το "Peskesi" είναι όντως ένα δώρο για όσους ενδιαφέρονται για τη διαφύλαξη και την ανανέωση της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και δεν απέσπασε τυχαίο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.

Mαγγανάς Παναγιώτης

Ο φωτισμένος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μαγγανάς ασχολείται συνειδητά εδώ και χρόνια με τη διαφύλαξη της τοπικής γευστικής κληρονομιάς, από τους σπόρους και τα δυσεύρετα προϊόντα μέχρι τα παραδοσιακά σκεύη του μαγειρέματος που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό. Το πρότυπο κτήμα 120 στρεμμάτων σε υψόμετρο 500 μ. στο Χαρασό Χερσονήσου και το αγρόκτημα που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών του εστιατορίου ακολουθεί τους κανόνες της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας και της κυκλικής οικονομίας. Οι γευστικές προτάσεις του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη βασίζονται στην τοπική παράδοση του νησιού και διανθίζονται με αρκετές παλιές κρητικές συνταγές που φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.

Peskesi

Tip: Δοκιμάστε τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ φτιαγμένα από προιόντα του αγροκτήματος

Καπετάν Χαραλάμπη 6-8, Πάρκο Θεοτοκόπουλου, 2810288887, www.peskesicrete.gr, Facebook Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.