Bγάζοντας τραπεζάκια στην λιθόστρωτη εσωτερική αυλή ενός παλιού αρχοντικού της πόλης και στα δύο μικρά πεζοδρομημένα σοκάκια, το "Peskesi" είναι όντως ένα δώρο για όσους ενδιαφέρονται για τη διαφύλαξη και την ανανέωση της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας και δεν απέσπασε τυχαίο Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας.
Ο φωτισμένος ιδιοκτήτης Παναγιώτης Μαγγανάς ασχολείται συνειδητά εδώ και χρόνια με τη διαφύλαξη της τοπικής γευστικής κληρονομιάς, από τους σπόρους και τα δυσεύρετα προϊόντα μέχρι τα παραδοσιακά σκεύη του μαγειρέματος που δίνουν άλλη γεύση στο φαγητό. Το πρότυπο κτήμα 120 στρεμμάτων σε υψόμετρο 500 μ. στο Χαρασό Χερσονήσου και το αγρόκτημα που καλύπτει μεγάλο μέρος των αναγκών του εστιατορίου ακολουθεί τους κανόνες της βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας και της κυκλικής οικονομίας. Οι γευστικές προτάσεις του σεφ Χρήστου Σχοιναράκη βασίζονται στην τοπική παράδοση του νησιού και διανθίζονται με αρκετές παλιές κρητικές συνταγές που φτάνουν μέχρι την αρχαιότητα.
Tip: Δοκιμάστε τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ φτιαγμένα από προιόντα του αγροκτήματος
Καπετάν Χαραλάμπη 6-8, Πάρκο Θεοτοκόπουλου, 2810288887, www.peskesicrete.gr, Facebook, Instagram