"El Resto Bar", Πήλιο

Ελλάδα με ονομασία προέλευσης

El Resto Bar

Eστιατόριο-προορισμός στο Πήλιο που πρόσθεσε στο δυναμικό του φέτος Βραβείο  Ελληνικής Κουζίνας το "El Resto" επιβεβαιώνει την πολύ καλή δουλειά που γίνεται τελευταία, με τον σεφ Κίμωνα Λιγδά, που μετά τη διαδρομή του σε διάστερα εστιατόρια του εξωτερικού, βρέθηκε επικεφαλής της κουζίνας, να έχει απογειώσει τη σταθερή επιμονή των ιδιοκτητών στην ποιότητα.

El Resto Bar

Σε μια ρομαντική βεράντα που κόβει την ανάσα στο ατμοσφαιρικό ξενοδοχείο "Agapitos Villas & Guesthouses", μιαν ανάσα από την παραλία Παπά Νερό, και με τη φύση να το αγκαλιάζει, το "El Resto" προτείνει πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, εμπνευσμένα από τα τοπικά υλικά του Πηλίου. Signature προτάσεις το σκουμπρί (αγγούρι, εσαλότ, φύτρες αρακά, βινεγκρέτ λεμονιού), ο τραχανάς (τρομπέτες, κανθαρέλλες, άρωμα τρούφας), αλλά και η προβατίνα (σέλα προβατίνας, καπνιστή μελιτζάνα, πατάτες τορνέ, εσαλότ, jus κέδρου). Το μενού ανανεώνεται βάσει εποχικότητας, ενώ η μεγάλη και ανανεωμένη λίστα κρασιών προσφέρει ένα ταξίδι στον ελληνικό αμπελώνα.

Kimon Ligdas

Tip: Περιορίζοντας την ακτίνα των προμηθευτών του στα 100 χιλιόμετρα από την κουζίνα του, ο σεφ εντοπίζει τα καλύτερα προϊόντα του τόπου και, μέσα από συνεργασίες με τοπικούς κτηνοτρόφους, αλιείς και παραγωγούς.

Ξεν. "Agapitos Villas & Guesthouses", Αγ. Ιωάννης, 2426031005, 6944207335, www.elresto.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.