"Cremnos", Αγία Πελαγία

Ένας νέος γαστρονομικός προορισμός γεννιέται

Cremnos

Eπενδύοντας σοβαρά στη γαστρονομία, το ατμοσφαιρικό εστιατόριο "Cremnos" στο 
wellness resort "Acro suites" κάνει αίσθηση θέλοντας να βάλει το θέρετρο της Αγίας Πελαγίας στον γαστρονομικό χάρτη της Κρήτης. Ο σεφ Γιάννης Ροκανάς, με θητεία σε γνωστά εστιατόρια της χώρας, μαζί με την ομάδα του, προτείνουν μια μοντέρνα ματιά στην ελληνική κουζίνα, γειωμένη στις ρίζες και την πολύ προσεκτική αναζήτηση της πρώτης ύλης από ντόπιους παραγωγούς και φάρμες.

Cremnos

Η φιλοσοφία του σεφ, ο οποίος αναζητά την επαφή με τον επισκέπτη μέσω της ανοιχτής κουζίνας, είναι να μεταφέρει στα πιάτα του τις σπιτικές και καλομαγειρεμένες γεύσεις, που έχει ως ανάμνηση από το χωριό του στην Ηλεία. Βάζοντας τη σάλτσα του στιφάδου πάνω σε ένα καλό φιλέτο μόσχου, θέλει να προσφέρει στον καλεσμένο την εμπειρία της σύγχρονης μαγειρικής, αλλά ταυτόχρονα τη νοστιμιά της παραδοσιακής ελληνικής γεύσης. 

Cremnos

Tip: Tα κρέατα και τα ψάρια ψήνονται σε κάρβουνο ελιάς που το προμηθεύονται από έναν παραγωγό στα Ανώγεια και δίνει εκπληκτικό αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα.

Μονοναύτης, Αγία Πελαγία, Ηράκλειο, 2810812240, https://acrosuites.com/nutrition/, Facebook, Instagram 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.