"Καλαματιανός", Χαλκιδική

Η αγιορείτικη παράδοση συναντά τη δημιουργική ψαροφαγία

Kalamatianos

Σημείο αναφοράς για τους καλοφαγάδες της Βόρειας Ελλάδας, ο "Καλαματιανός" αποτελεί γευστικό προορισμό για όσους βρεθούν στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής. Με εμβληματικό background το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου, την ακτογραμμή της Χαλκιδικής και την κορυφή του Παγγαίου, o σεφ Χρήστος Γκρέμος προσεγγίζει την ελληνική θαλασσινή κουζίνα αλλά και κλασικές συνταγές του Αγίου Όρους με πιο δημιουργική ματιά, υπηρετώντας πάντοτε τις προσταγές της γαστρονομικής κληρονομιάς του τόπου και χρησιμοποιώντας αξιόλογες πρώτες ύλες της περιοχής.

Kalamatianos1

Προτάσεις όπως η σαλάτα με μαριναρισμένο κολοκύθι, φρέσκα φασολάκια, σος γιαουρτιού και ντρέσινγκ αντζούγιας, ο τόνος κονφί με μαγιονέζα αγριοράπανου, η αγιορείτικη ψαρόσουπα (εις μνήμην του Μοναχού Επιφάνιου Μυλοποταµινού) ή οι μαεστρικά ψημένες γούνες ολόφρεσκων ψαριών πιστοποιούν την έξοχη ισορροπία ανάμεσα σε κομψή γαστρονομία και αφτιασίδωτη απλότητα. Ο επικεφαλής του σέρβις και ειδικός στο κρασί Αντώνης Μαυραντώνης θα σας καθοδηγήσει στο ιδανικό pairing από την εκλεκτή λίστα.

Kalamatianos

Tip: Στα αδιαμφισβήτητα plus, η προσεκτικά επιλεγμένη λίστα κρασιών, που τιμά ιδιαιτέρως τον τοπικό αμπελώνα.

2ο χλμ. Σταυρού-Ολυμπιάδας, 2397061073, Facebook, Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.