"Anerousa", Μάνη

Τοπική παράδοση σε σύγχρονο τέμπο

Anerousa

Mε τη διαχρονική γοητεία του κλασικού για οδηγό του και την υψηλή τεχνική για εργαλείο του, ο σεφ Βασίλης Τσατάκης μεταφράζει τη γευστική παράδοση της Μάνης σε ευφάνταστα πιάτα σύγχρονης αισθητικής που κρατούν για άλλη μία χρονιά το εστιατόριο του "Πέτρα & Φως Βoutique Hotel & Spa" στον αφρό των γευστικών προορισμών του Οιτύλου.

Anerousa chef

Προτάσεις όπως το παστίτσιο κόκορα με χειροποίητα ζυμαρικά, ντόπιο κόκορα και μπεσαμέλ ελληνικών τυριών και το "μπουρέκι μουσακάς" με σαντιγί σφέλας είναι ενδεικτικά της δημιουργικής προσέγγισης του σεφ στην ελληνική παράδοση, ενώ η τσουχτή, που σερβίρεται ως ραβιόλι με κρέμα μυζήθρας, γέμιση από μελάτο κρόκο αβγού και σύγκλινο σε δύο υφές, είναι μια αναπάντεχη μεταγραφή ενός τοπικού φαβορί, που αναδεικνύει τις κοσμοπολίτικες δυνατότητες της μανιάτικης κουζίνας, τις οποίες σιγοντάρουν τα επιδόρπια του pastry chef Γιάννη Κεχρολόγου. 

Anerousa

Tip: Η κάβα, με αξιόλογες επιλογές αποκλειστικά από τον ελληνικό αμπελώνα, με έμφαση στα κρασιά της Πελοποννήσου, και τα κοκτέιλ του mixologist Ανδρέα Κασσά, είναι οι ιδανικοί υπασπιστές μιας ξεχωριστής γευστικής εμπειρίας.

Οίτυλο, Πελοπόννησος, 2733054050, 2733052915, 6944660913, www.anerousa.gr, Facebook , Instagram

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Αφιερώματα

"Bratsera", Ύδρα

Δύο βραβευμένοι σεφ ενώνουν τις δυνάμεις τους, ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου και ο σεφ Δήμος Σαμουράκης, σε μια μοναδική συνεργασία.

"Ορίζοντας", Σάμος

Θέα και κουζίνα με ανοιχτούς ορίζοντες.

"Ταβέρνα Ηλίας", Ρόδος

Αυθεντική δωδεκανησιακή μαγειρική.

"Dominicale", Ζάκυνθος

Μοντέρνα fusion ελληνική κουζίνα σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Oliva Ristorante", Κέρκυρα

Μοντέρνα γευστική πρόταση σε ειδυλλιακό θαλασσινό σκηνικό.

"Térre Mouikis", Κεφαλονιά

Βαθιά γεύση Ιονίου σε fine dining tempo.