Eστιατόριο αναφοράς στην ψαροφαγία της Θεσσαλονίκης και με διαδρομή που το έχει εδραιώσει στη λίστα των φαβορί για ντόπιους και μη, ο "Γλυκάνισος" (Top Notch στο πλαίσιο των Χρυσών Σκούφων 2020) διατηρεί σταθερά τη θέση του ανάμεσα στα κορυφαία καλοφαγικά spots της πόλης, ποντάροντας με συνέπεια στην εξαιρετική πρώτη ύλη, που καταφθάνει καθημερινά από τα συνεργαζόμενα καΐκια στη Χαλκιδική για να ξαπλώσει στο inhouse ιχθυοπωλείο.
Λιτή, ζεστή και μοντέρνα, η σάλα του κινείται στους κομψούς ρυθμούς που δίνει η κουζίνα, με τον Δημήτρη Αγόρατζη, επικεφαλής της δημιουργικής καρδιάς του εστιατορίου, να κινείται με άνεση ανάμεσα σε κορυφαία κλασικά, όπως το ντελικάτο αγιορείτικο (πιάτο-υπογραφή του μαγαζιού) ή το χριστόψαρο με σάλτσα βουτύρου, αλλά και μοντέρνων προτάσεων σαν την αέρινη τηγανιά τόνου ή το απολαυστικό σεβίτσε με ντομάτα, ξίδι από μάνγκο και τσιπς πατάτας.
Tip: Πάνω από 150 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα συνθέτουν τη λίστα των κρασιών, που μαζί με την επιλογή παλαιωμένων αποσταγμάτων σιγοντάρουν την καλοφαγική απόλαυση.
Μεγ. Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, 2310302882, www.glikanisos.gr, Facebook