Φωλιασμένη στην ατμοσφαιρική βεράντα με τη ρομαντική θέα στη θάλασσα και τα καταπράσινα κλαριά των ψηλών δέντρων για κάδρο της, η fine dining πρόταση του πολυτελούς ξενοδοχείου "Eagles Palace" δεν έχει τυχαία μια σταθερή θέση στις βραβεύσεις των Χρυσών Σκούφων εδώ και αρκετά χρόνια.
Με φινέτσα που ξεχωρίζει και γευστική δριμύτητα που "γράφει" στις αναμνήσεις μας, τα πιάτα που υπογράφει ο σεφ Θάνος Γιαννακός, υπό την καθοδήγηση του διάστερου executive chef της "Σπονδής", Arnaud Bignon, υπογραμμίζουν την έφεση της κουζίνας σε απροσδόκητες, αλλά ντελικάτες ισορροπίες, όπως αυτές που βρίσκουμε σε δημιουργίες σαν το Iberico με μελιτζάνα, νεροκάρδαμο και γκρέιπφρουτ, ενώ προτάσεις όπως το καρπάτσιο γαρίδας με φινόκιο, λεμόνι και βασιλικό ή το λαβράκι με ντομάτα, ρόκα και ελιά αναδεικνύουν τις δυνατότητες της ελληνικής γευστικής παράδοσης για ανατρεπτικά ακόρντα με τις διεθνείς εξελίξεις.
Tip: Το πλατό τυριών της Μακεδονίας, με χειροποίητα ψωμιά, κριτσίνια, τσάτνεϊ και μαρμελάδες, είναι μία από τις πιο απολαυστικές στάσεις στη διαδρομή του μενού, ενώ ιδιαίτερη μνεία αξίζει η σταθερά διαθέσιμη vegetarian κάρτα.
Ξεν. "Eagles Palace", Ουρανούπολη, 2377440050, www.eaglespalace.gr, Facebook, Instagram